A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Az ALE-től, az Európai Mozdonyvezető Szakszervezetek Szövetségétől erőt, bátorítást és támogatást küldünk mindenkinek.

,

Az ALE, az Európai Mozdonyvezető Szakszervezetek Szövetsége, amelynek a MOSZ is tagszervezete, nyilatkozatot adott ki a koronavírus helyzettel kapcsolatban: "Szeretnénk kifejezni elismerésünket mindazoknak az embereknek, akik mindent megtesznek a járványhelyzet leküzdésére, különös tekintettel minden vasúti partnerünkre, az egészségügyi személyzetre, a biztonsági erőkre és testületekre, valamint azoknak, akik továbbra is dolgoznak a társadalom ellátásának területén. Szolidaritásunk azokkal, akik a leginkább szenvednek, azokkal, akik elvesztették szeretteiket, és azokkal, akik megpróbálják legyőzni a betegséget."

A koronavírus-járvány soha nem látott helyzetet teremtett számunkra. Megmutatta társadalmunk sebezhetőségét, de - mint mindig - támogató és felelősségteljes oldalát is.  Megértettük, hogy itt az ideje otthon maradni, vigyázni magunkra, időseinkre, és általánosságban most ezt csináljuk. Az elmúlt hetekben a világ szinte minden országában először ajánlásokat fogalmaztak meg, majd korlátozásokat és végül tilalmakat vezettek be. A kormányok megpróbálják megakadályozni a járvány terjedését, és ennek egyik módja a határok bezárása.

 Az ALE, az Európai Mozdonyvezető Szakszervezetek Szövetsége és egyes tagszervezetei nemzeti szinten minden területen nagy erőfeszítéseket tesznek a vasúti szolgáltatás működéséért a vasúttársaságok vezetésével való folyamatos kommunikációval. A mozdonyvezetők még e bizonytalanság mellett is úgy teljesítenek szolgálatot mint a járvány előtt, mert tudják, hogy a vasúti közlekedés fenntartásában felelőséggel tartoznak a társadalomnak ebben a nehéz időben is.

Szeretnénk kifejezni elismerésünket mindazoknak az embereknek, akik mindent megtesznek a helyzet leküzdésére, különös tekintettel minden vasúti partnerünkre, az egészségügyi személyzetre, a biztonsági erőkre és testületekre, valamint azoknak, akik továbbra is dolgoznak a társadalom ellátásának területén. Szolidaritásunk azokkal, akik a leginkább szenvednek, azokkal, akik elvesztették szeretteiket, és azokkal, akik megpróbálják legyőzni a betegséget.

 A legjobbakat kívánjuk barátainknak, partnereinknek, mindenkinek. Reméljük, hogy hamarosan minden kezdeményezés folytatódik majd és hamarosan levelet írunk, amelyben kijelenthetjük, hogy visszatértünk a normál helyzetbe.

 Az ALE-től, az Európai Mozdonyvezető Szakszervezetek Szövetségétől erőt, bátorítást és támogatást küldünk mindenkinek.

 

2020 március-április

Mozdonyvezetők Lapja

2020 március-április

  • Bérmegállapodás 2020
  • Covid 19
  • Egyre nagyobb az igény a vasúti szállítás iránt a járvány miatt
  • Ügyintézés a vírushelyzet alatt
  • Mozdonyvezetők a Mozdonyvezetőkért
  • A kék csoda
  • Állja a sarat, de üzleti tervet módosít a MÁV

Megtekintés Korábbi számok