A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Újraindulnak a vasutasok foglalkozás-egészségügyi időszakos vizsgálatai

,

Május 11-től szigorú higiénés szabályok és az aktuális Eljárásrend SARS-Co V-2 pandémia esetére c. szabályozás betartásával elindulhatnak a foglalkozás-egészségügyi időszakos vizsgálatok. Dr. Pásztélyi Zsolt, a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője utasítása értelmében megkezdődhet a 33/1998. (Vl.24.) NM.  és a  203/2009. Korm. rendelet szerinti időszakos vizsgálatok elvégzése. Az eddig is végzett előzetes, soron kívüli, záróvizsgálatokra továbbra is sor kerül. 
 

Felhívás az üzemorvosi vizsgálatokon való részvétel szabályairól:

Felhívjuk a figyelmét, hogy az  üzemorvosi vizsgálatokra egészséges és munkára kész állapotban jelentkezzen. Amennyiben bármilyen megbetegedés tünetét észleli magán, forduljon házi orvosához tüneteinek kezelése érdekében. Kiemelten figyeljen a következő koronavírusra utaló tünetek megjelenésére, melyek esetén azonnal forduljon háziorvosához: köhögés, légszomj, magas láz (38.0 oC fok feletti), gyengeség, végtagfájdalom, influenzaszerű tünetek.      

Ezen felül ha az elmúlt 14 napban külföldön járt vagy tudomására jutott, hogy kapcsolatba kerülhetett az elmúlt 14 napban kimutatottan koronavírusos beteggel szintén forduljon háziorvosához.

 Mivel a vészhelyzeti rendelkezések alapján, közösségi helyeken orrot- és arcot eltakaró szájmaszk viselése kötelező, ez alól nem kivételek a Vasútegészségügyi  rendelők sem, így a vizsgálatra érkező munkavállalók kötelesek maszkot viselni az épületben tartózkodás egész ideje alatt, ez alól csak az orvosi vizsgálat meghatározott része kivétel, ekkor az orvos kérheti, hogy vegye le a munkavállaló a maszkját.

A divízió központok váróiban egyszerre több vizsgálatra érkező nem csoportosulhat. A divízió központokba érkező munkavállalókat előzetesen leadott névsor alapján a bejáratnál szűrik a Vasútegészségügy kollégái. A központok bejáratánál elhelyezett alkoholos kézfertőtlenítő használata minden belépő számára kötelező.

 A nem divízió központban lévő foglalkozás-egészségügyi rendelőkben, a várókban senki nem tartózkodhat, ezek ajtóit folyamatosan zárják, a vizsgálatra érkező munkavállalókat az asszisztens az ajtóban kérdezi ki, és engedi tovább vizsgálatra.

Kérjük, hogy a kiadott vizsgálati időpont előtt legfeljebb 3 perccel korábban érkezzen, ellenkező esetben épület előtt kell hosszabb ideig várakoznia.

            Kérjük szíves közreműködését a fenti kérések és rendelkezések pontos betartásában!

 

 

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok