A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Jószolgálat a MOSZ soproni mozdonyvezetőitől a Soproni Gyógyközpontnak

,

Az Intenzív osztály betegellátási tevékenységét segítő eszközökkel gazdagodott a Soproni Gyógyközpont a Mozdonyvezetők Szakszervezetének soproni tagjai jóvoltából. Az 1,3 millió forintból beszerzett berendezéseket csütörtökön mutatták be a kórházban. Az adományt Vas László a MOSZ GYSEV területi vezetője és Nagy János a helyi tagcsoport vezetője adta át.

A Mozdonyvezetők Szakszervezetének tagjai nagyon összetartóak – ezért amikor a pandémia felütötte a fejét, elhatározták, hogy összefognak a vírus ellen is. Gyűjtésbe kezdtek a Soproni Gyógyközpont számára, amely nagyon eredményes lett: 1,3 millió forintnyi adományt sikerült összegyűjteniük, amely a  200 fős taglétszámra való tekintettel tekintélyes összeg.

Szeretnénk minél előbb elfelejteni ezt a vírus, ezért úgy döntöttünk, hogy támogatjuk azokat, akik a fertőzésben szenvednek, illetve az őket gyógyítókat is – mondta a helyi médiának Vas László, a MOSZ GySEV területi képviselője. - Fontos volt számunkra az adakozással kapcsolatos tudatosság is. Eredetileg lélegeztetőgépet szerettünk volna venni, de megtudtam, hogy ebből eleget tudott rendelni a kórház. Viszont vannak még olyan hasznos eszközök, amikre mindig van szükség. Így hát megbeszéltük, hogy mire van szüksége a gyógyközpontnak és segítettünk beszerezni azokat – fejtette ki.

Az adományozó mozdonyvezetőknek köszönhetően a Soproni Gyógyközpont számos olyan fontos eszközt tudott vásárolni, amelyek hozzájárulhatnak az ellátás színvonalának növekedéséhez. - Sikerült beszereznünk az osztályunk számára egy hordozható mellkasszívót, emellett kettő darab hörgőtükörrel is tudtuk gyarapítani az állományunkat. Emellett egy vér és infúzió melegítő eszközt is vásárolhattunk – részletezte Dr. Shahram Charoumzadeh Dashti, a Soproni Gyógyközpont Intenzív Osztály osztályvezető főorvosa.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok