A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Szeptember 15. az Európai Mozdonyvezetők Napja

,

1995 óta a Mozdonyvezetők Szakszervezete javaslatára szeptember 15-én ünnepeljük az Európai Mozdonyvezetők Napját. A Mozdonyvezetők Szakszervezete ebből az alkalomból köszönti a  magyar és az európai mozdonyvezetőket.

Embert próbáló, a magánéletet a vasúti szolgálatnak alávető, fegyelmezett és pontos munkavégzést követelő tevékenység a mozdonyvezetőé. A mozdonyvezetői munka, a vasúti járművezetés másra át nem hárítható, közvetlen felelősséggel járó hivatás, amely tiszteletet és megbecsülést vívott ki magának a vasúti közlekedésben és a társadalomban egyaránt.

A mozdonyvezetők figyelmes és fegyelmezett munkája, szakmai felkészültsége biztosítéka a közlekedésbiztonság fenntartásának, a balesetek, rendkívüli események megelőzésének.  A mozdonyvezetők mögött utasok százai, a fuvaroztatók által feladott rakomány, amelynek értéke csak milliárdokban mérhető. Emberek élete, áruk biztonságos célba juttatása múlik azon, hogyan végzik munkájukat a mozdonyvezetők. 

Az Európai Mozdonyvezetők Napja lehetőséget teremt arra, hogy a közvélemény és az utazóközönség figyelmét felhívjuk a felelősségteljes, sok lemondással járó hivatást végzőkre, a mozdonyvezetőkre és köszöntjük a mozdonyvezetőket.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok