A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Elkészült a Fertőszentmiklós-országhatár közötti vasútvonal teljes felújítása

,

Hivatalosan is átadták a forgalomnak a GYSEV Zrt. Fertőszentmiklós-országhatár közötti, teljes egészében felújított vasútvonalát. A 9-es számú vonal rekonstrukciója idén áprilisban kezdődött, a munkálatokkal szeptemberben végeztek a szakemberek. A 2,7 milliárd forintos beruházás átadásakor Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára hangsúlyozta a beruházás kiválóan példázza, hogy a hazai közlekedési hálózatok gyors ütemű fejlesztését a koronavírus-járvány sem akasztotta meg, nem késleltette.

A GYSEV Zrt. idén áprilisban kezdte meg a 10,2 kilométeres szakasz teljes modernizációját. Ennek keretében a vasúti pályába új, rezgéscsillapító tulajdonsággal is rendelkező, LM-S jelű vasbeton keresztaljakat és szintén új, ún. UIC54 rendszerű síneket építettek be. Ennek köszönhetően 100 km/órára emelkedhet a pályasebesség a Fertőszentmiklós-országhatár szakaszon.

„A hazai közlekedésfejlesztési erőfeszítések középpontjában a következő 10-15 évben egyértelműen a vasút áll majd. 2021-től összesen akár 2000 milliárd forint válhat elérhetővé uniós forrásból kötöttpályás beruházásokra. Az eddigieknél jelentősen nagyobb forrásmennyiség sikeres lekötése érdekében a kormány összesen 32 milliárd forintot biztosított húsz vasúti fejlesztés előkészítéséhez, tervezéséhez. Így egyebek mellett megtörténik a Szombathely-Kőszeg és a Zalaszentiván-Nagykanizsa vasútvonalak villamosításának előkészítése is. E két fejlesztéssel a GYSEV teljes hazai hálózata villamosítottá válik” – mondta az átadási ünnepségen Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára.

„A GYSEV Zrt. helyzetéből adódóan mindig is kiemelt figyelmet fordított a határon átnyúló és a Bécs elővárosi vasúti közlekedésre. Nagy örömömre szolgál, hogy sikeres pályázatunknak köszönhetően elvégezhettük a Fertőszentmiklós-országhatár szakasz teljes felújítását, ezzel jelentősen emeltük a határon átnyúló regionális vasúti közlekedés színvonalát, biztonságosabbá, komfortosabbá tettük az FHÉV vonal magyarországi szakaszát” – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

A felújítás az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program keretében támogatott CrossBorder Rail projekt keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a magyar állam társfinanszírozásával valósult meg.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok