A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Pótszabadságot kap, aki június 15-ig beoltatja magát a COVID-19 ellen

,

Mindazok a MÁV-csoport dolgozók, akik már beoltatták magukat, illetve június 15-ig felveszik a koronavírus elleni védőoltást, pótszabadságot kapnak a Munkáltatótól.

A Munkáltató biztosítja, hogy a 2021. és 2022. években azon munkavállalók egy-egy munkanap távolléti díjjal fizetett pótszabadságban részesülnek, akik COVID-19 vírus elleni védőoltások magyarországi beadásának kezdetétől legkésőbb 2021. június 15. napjáig igazoltan védőoltásban részesültek és a munkaviszonyuk ugyanezen a napon a munkáltatóval fennáll.

A Munkáltató így kívánja elismerni mindazon munkatársainak felelősségteljes döntését, akik a magyar társadalom egészségének megőrzése, a közszolgáltatás zavartalanságának jövőbeni biztosítása valamint a munkatársaik és a maguk egészségének megóvása érdekében vállalták, illetve vállalják a COVID-19 vírus ellen Magyarországon engedélyezett és alkalmazott valamely védőoltás felvételét.

A pótszabadságra való jogosultság feltétele, hogy annak igazolásaként a munkavállaló 2021. július 1. és 2021. szeptember 30. napja között személyesen munkáltatói jogkörgyakorlójának bemutassa a védettségi igazolványát, melyen az oltási ideje rovatban legkésőbbi dátumként, 2021. június 15. napja van feltüntetve.

A munkáltatói jogkörgyakorló ellenőrzi, hogy részére bemutatott védettségi igazolvány az azt bemutató munkavállaló részére van kiállítva és az oltás időpontja is megfelel a fenti feltételnek. A munkáltatói jogkörgyakorló kizárólag azt jogosult rögzíteni, hogy a védettségi igazolvány ellenőrzését követően a munkavállaló pótszabadságra való jogosultságát megállapította.

A védettségi igazolványról azonban másolatot nem készíthet, az abban szereplő adatokat semmilyen formában és módon nem tárolhatja, és nem is jogosult azokat harmadik személy részére továbbítani!

A munkáltatói jogkörgyakorlók a jogosultság megállapítására 2021. július 1. napjától tehetnek intézkedéseket, azt követően, hogy ehhez szükséges adatkezelési tájékoztatót is rendelkezésükre bocsátottuk.

2021. május-június

Mozdonyvezetők Lapja

2021. május-június

  • A Mozdonyvezetők Szakszervezete nem írta alá a bérmegállapodást
  • Szeptember végéig kell igazolni a Covid elleni védőoltást
  • Szombathely nyerte az Ignéczi József MOSZ Horgászversenyt
  • Területi hírek
  • Profiltisztítás a Startnál
  • A történelem az élet tanítómestere

Megtekintés Korábbi számok