A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Tizenöt százalékos bértömeg emeléséről egyezett meg a MOSZ az MMV Zrt.-vel

,

A vasútvállalat stratégiájának megvalósulása, a versenyképes vasúti szolgáltatás biztosítása a vasúti technológiát magas színvonalon és hatékonyan működtetni képes megbecsült munkavállalókkal valósítható meg. Ezen célok elérése érdekében jött létre a Megállapodás, amelyet az MMV Zrt. és a Mozdonyvezetők Szakszervezete írt alá.

Az aláíró felek rögzítették, hogy 2023-ban a bértömeg 15%-os emelése valósul meg. Az alapbér bértömeget érintő 15% keretein belül differenciáltan történik meg a béremelés. A Megállapodás szerint megállapított új személyi alapbér 2023. január 1. napjától hatályos.

A Megállapodás részeként a kocsivizsgáló, kocsivizsgáló és vonali tolatásvezető valamint tolatásvezető munkakörben foglalkoztatottaknál a teljesítményösztönző rendszer kivezetésre kerül, a 3% beépítésre kerül az alapbérbe. Mozdonyvezető, kocsivizsgáló, kocsivizsgáló és vonali tolatásvezető, tolatásvezető, diszpécser és tervező diszpécser munkakörökben foglalkoztatott munkakörökben bonus/malus rendszer kerül kialakításra és bevezetésre melynek részletei később kerülnek kidolgozásra az érdekképviselettel közösen. A rendszer felépítése és működtetése a minőségi munkavégzés ösztönzésére irányul és nem érinti közvetlenül a munkavállalók alapbérét, havi juttatását.

A mozdonyvezetői munkakörben 10 óránál hosszabb szolgálatok tíz órát meghaladó részét a Munkáltató többletdíjazással ismeri el.

A gyermekszületési támogatás összege január 1-től 175.000 Ft-ra emelkedik.

A Cafeteria 2023. évi keretösszege 300.000 Ft.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok