A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Egyszeri juttatás az RCH-nál októberi kifizetéssel

,

A Rail Cargo Hungaria VÉT-ülésen megállapodás született a munkavállalók részére idei évben fizetendő egyszeri juttatásról. A VBKJ-kereten felül a munkáltató egyszeri juttatásként 200 ezer forintot utal minden munkavállaló SZÉP-kártyájára. A kifizetés a tavalyi évhez hasonlóan októberben valósul meg.

A VBKJ szabályai szerint, akinek van a rendszerbe berögzített SZÉP-kártyája, az automatikusan arra kapja az összeget, aki október 8-ig nem rendelkezik ezzel, az a VBKJ készpénzjuttatás szorzójával csökkentett, nettósított összeget kapja meg a bankszámlájára. A próbaidősöknek a szabályok értelmében nem jár ez a kifizetés, akiknek még nincs meg az egy év munkaviszonyuk, azok időarányos juttatást kapnak.

A szakszervezetek és a munkáltató tovább tárgyalnak a bérmegállapodásban foglalt egyszeri kompenzáció kifizetéséről, amelyet decemberben fizet ki a munkáltató. Idén is mindent elkövetnek azért, hogy december 1-ig megállapodásra jussanak, és hogy minél nagyobb összeget tudjanak év végén kifizetni.

Az RCH-nál a mozdonyvezetői létszám 316 fő. Szeptemberben indult nyolc mozdonyvezető interoperábilis képzése Grazban, első éles bevetésük a sikeres vizsgákat követően a menetrendváltás után, decemberben várható. A komplex mozdonyvezetői képzést az RCH egyelőre 18-20 mozdonyvezető bevonásával pilotprojektként indítja el, a megvalósítás keretrendszere még kidolgozás alatt áll.

2023 3. szám

Mozdonyvezetők Lapja

2023 3. szám

  • Győzött az Igazság
  • Mindegy, hogy hívjuk, ez bizony vonalbezárás
  • Területi hírek
  • Fékezetlenül
  • Fél életem
  • Egy szerencsétlen vasútvonal kálváriája

Megtekintés Korábbi számok