A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Hiteles MOSZ jelöltek voltak, sikeres ÜT és MVB tagok lesznek

,

A MÁV START Zrt. szervezeti egységeinél áprilisban lezajlott ÜT és munkavédelmi képviselő választásokon a MOSZ jelöltjei eredményesen szerepeltek. A TSZVI-nél  jelöltjeink kapták a legtöbb szavazatot, az eddig kiosztott mandátumok több mint felét mind az ÜT, mind a MVB tekintetében a Mozdonyvezetők Szakszervezete nyerte el. Most is megerősítést nyert, hogy a MOSZ a legerősebb szakszervezet a Startnál, a mozdonyvezetők pedig a leginkább egységes munkaköri csoport. 

A választások kiírását követően a MOSZ az együttműködés érdekében - az egyes szakszervezetek taglétszámát is figyelembe véve - a társszakszervezetekkel közös jelöltet állított, azon szervezeti egységeknél, ahol a VDSZSZ Szolidaritás és a Vasutasok Szakszervezete is nyitott volt erre. 

A TSZVI Budapest területen végül a VDSZSZ Szolidaritással közös listán, míg Miskolc TSZVI területen a MOSZ önálló szereplőként méretette meg magát. Akár a társzakszervezetekkel közösen, akár egyedül állítottunk jelöltet, a Mozdonyvezetők Szakszervezete aspiránsai elnyerték a választók bizalmát és kimagasló eredményességgel szerepeltek. 

A választások a TSZVI tekintetében mindenhol érvényesek voltak, Budapesten az ÜT és MVB választás eredménytelen lett, ott a még kiadó helyekre pótválasztást kell tartani. A TSZVI Budapest területen azonban valamennyi ÜT és MVB jelöltünk mandátumot kapott.

Köszönjük a választásban közreműködő, a voksolások szabályos lebonyolítását biztosító választási tisztségviselők munkáját.

Köszönjük a Mozdonyvezetők Szakszervezete jelöltjeire és a velünk közös listán szereplő munkavállalókra adott szavazatokat. Következő feladat a központi testületek megalakítása és a munkavállalók bizalmának megszolgálása. A Mozdonyvezetők Szakszervezete ehhez kíván jó egészséget és eredményes munkát valamennyi ÜT és MVB képviselőnek.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok