A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Üzemi Tanács Hírlevél - Miskolc (július)

,

Miskolc TSZVK Üzemi Tanács július havi üléséről készített tájékoztató

1. Gazdasági tevékenységről rövid tájékoztató

Bakos Csaba: A JÉ gépek augusztus 1-től kezdődően augusztus 18-i befejezéssel telepítésre kerülnek. A Miskolci jegyirodát át kívántuk helyezni az MVK Zrt-vel közös épületbe, de sajnos az MVK lemondta ezt.

A rendkívüli HÉT ülésen Dr. Milovecz Márk jegyvizsgálói bérreformról tartott beszámolója és az azt követő vezérigazgatói fórumon elhangzott magasabb bér ajánlat melletti napi munkaidő emelést a szakszervezetek nem írták alá. Kérték egy mintaforduló elkészítését, melyet Nagy Ferenc Zsolt személyzetforduló tervező elkészített. Ez után az érdekképviseletek tartottak egy fordabizottsági értekezletet, ahol azt állapították meg, hogy aláírható a bérreformra tett ajánlat, azonban a VDSZSZ ezt nem így ítélte meg és nem írta alá.

Kérdések, észrevételek:

Kérdés: Az napokban voltak olyan jegyvizsgálók, akik 14,3 órán felül végeztek munkát, annak ellenére, hogy a KSZ HF-ben a maximum ennyi. GYES-ről visszatért munkavállaló nem kapott nyomtatványt, amelyen arról nyilatkozhat, hogy nem kíván 12 óra feletti munkát végezni

Bakos Csaba: Tudomásom van erről, két fő túllépte a 14,3 órát. A vágányzári havária helyzet miatt történt.

Kérdés: A JÉ-vel párhuzamosan a régi is működni fog? Füzesabonyban a leszámoló helyiség beázott.

Bakos Csaba: Igen, ahol két pénztáros végez munkát ott mindkét gép üzemelni fog, cserélni fognak, hogy mindkettejüknek azonos gyakorlata legyen a JÉ gépen is. A beázásról tudok, az ingatlan javítani fogja. A MOSZ és a debreceni mozdonyvezetők által közösen használt füzesabonyi helyiség miatt konfliktus alakult ki.

Kántor Kálmán: A debreceni mozdonyvezetőket az zavarja, hogy ott vannak a szekrényeink.

Szendrei Géza: Pályázat nélkül, gyakorlat nélkül kerül munkavállaló a felvigyázói munkakörbe. A felvigyázókra tartozó információt biztosítsák részünkre: pl., hogy 7 fő mozdonyvezetőnek nem kell menetigazolványt írnia, mert tabletet használnak helyette. Azt hallottam, hogy a vasutasnapi kitüntetések odaítéléséről nem a szolgálati vezető döntött. Tizenöt mozdonyvezető megy nyugdíjba, véleményem szerint lehetett volna ez a csoport a merítési alap, illetve az a kolléganő, aki felügyeleti pótlék nélkül tanított be több munkatársat. A mozdonyirányítóknál nincs függöny, és légkondicionáló berendezés.

Munkáltató: A felvigyázói pályáztatás eredményét egy még függőben lévő folyamat lezárulása után fogom kihirdetni. A függönyt pótoljuk. A vasutasnapi kitüntetés odaítéléséről a döntést a középvezetők véleményének kikérése után Én hoztam meg. A beszerzett légkondicionáló berendezések egy részét nem tudják beszerelni, mert faláttöréssel jár, és a pályavasúttal kell egyeztetni. A tablet használók névsorát ma ki fogjuk adni.

2. KÜT tájékoztató

Laczai Lajos: Varga Zoltán gazdasági igazgató bemutatkozása és 1-5 havi adatok elemzése. 100 db IC kocsi gyártását tervezik. Kissné Szelezsán Mariann: létszám, a túlóra alakulása. Miterli Edit: előadás a jegyvizsgálói bértarifa rendszerről. Rácz Imre: tábla PC kezelése, működése, 100 fő teszteli, nem kell papír alapú menetigazolványt készíteni a tesztben résztvevőknek, jövő év első félévében szerelik be a járművekbe a dokkolókat, dolgoznak az otthoni WIFI csatlakozási lehetőségen.

3. Egyebek:

Kérdés: A szövegkönyvek és a menetforduló között eltérés van. Örülünk a vezényletben a szódagépnek.

Novák Péter: Intézkedni fogok a szövegkönyv ügyében.

Kérdés: Füzesabonyban kérjük egy dugalj felszerelését a telefonok töltéséhez. Szeretnénk 10 perccel hosszabb fel- és lejelentkezési időt a személypénztában történő jelentkezés esetében, - amikor is zárva van az utánfizetési pénztár.

Bakos Csaba: A dugalj elhelyezés lehetőségét megnézzük. A feljelentkezési normaidőt megvizsgáljuk.

Kérdések: 20-a körül már elfogy a savmentes víz. A pihenőhelyiség közelében egy gázérzékelő jelzője óránként hangosan sípol, nem lehet tőle pihenni. Egri pihenőben az ásványvíz hűtési-lehetőségre volna szükség.

Laczai Lajos: Néhány állomáson a szolgálattevők későn jönnek ki a vonat indításához.

Bakos Csaba: A holnapi nap felvetjük a problémát. A vízhűtése eddig nem volt probléma, utána nézünk.

Kérdés: A polc felszerelése Szerencsen még mindig nem történt meg, a klíma megérkezett, a beüzemelés még nem történt meg. Az utánfizetési pénztárak megszűnése után a váltópénz hiánya problémát fog okozni.

Kérdés: A szerencsi szekrénykészítés folyamata hol tart?

Bakos Csaba: A szerencsi polc felszerelés meglesz, mire legközelebb találkozunk. A klíma beüzemelés kapacitás hiányba ütközik. A szekrények tervei elkészültek, kivitelezőt keresünk.

4. Szociális pénzeszközök felosztása

Munkabér előleg kérelmet 20 fő nyújtott be. Az ÜT és a munkáltató együttes döntése alapján összesen 2 906 000 Ft-összegben mindenki megkapja a kért pénzösszeget. Segély kérelmet 11 fő nyújtott be, 4 fő temetési segélyben részesült, összesen 160 000- Ft összegben, 6 fő összesen 132 772 Ft szociális segélyben részesült. 1 kérelem elutasításra került.

Az augusztusi ülés időpontja (HÉT üléssel): 2016. 08 18. 08.00 óra, Miskolc, JBI Műszaki Klub.

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok