A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Siemens Velaro

,

Igazi vonatcsodát fotóztak Békéscsabán
Lekaptak egy Siemens Velaro típusú motorvonatot Békéscsabán: a németek által gyártott szerelvény egyik különlegessége, hogy akár ezren is utazhatnak rajta. A Viharsarok vasútja blog szerint a megyénken vasárnap áthaladt vonat valószínűleg Törökországba tartott.

Törökország lehetett az úti célja annak a nagysebességű Siemens Velaro típusú motorvonatnak, amely vasárnap érte el megyénket, pontosabban Békéscsabát, és amiről több fotót is készített aViharsarok vasútja.

A blog szerint a különleges szerelvényeket a német Erlangenben fejlesztik, és többségük az ugyancsak német Krefeld-Uerdingen-ben épül meg. A vonatok az úgynevezett üres váz elvre épülnek: azaz a forgóváz, a kocsi szerkezete és belső tere az eltérő típusok ellenére sem nagyon változik, a belső kialakítást viszont a megbízó igényeihez alakítják. A járművek váz-szerkezete szinte kizárólag alumíniumból (illetve alumínium ötvözetekből) épül fel.A klasszikus kiépítésű változatban 510 férőhely található, ez a szám szükség esetén azonban 1247 férőhelyre növelhető. A szériavonat sebesség-csúcsa pillanatnyilag 487,3 km/h, melyet 2011 januárban állított fel egy Velaro CN vonat a Peking"Sanghaj közti nagysebességű vasútvonalon.

Egy 2010-es összesítés szerint a Velaro a világ legeredményesebb nagysebességű vonata: 209 db kelt el belőle, mintegy 4,4 milliárd euró értékben.A motorvonatot tehervonatba sorozva, a DB Schenker mozdonya vontatta le Hegyeshalomtól Romániába. Békéscsabán vasárnap délelőtt haladt át a szerelvény - olvasható a cikkben.

Siemens Velaro Törökország

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok