A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Megállapodtak

,

Megújította és kibővítette középtávú vontatási keretszerződését a Rail Cargo Hungaria és a MÁV-START

Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke, CEO, Kotiers Román CFO, valamint Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója 2016. december 16-án Budapesten aláírták a két vállalat 2017. január 1-jétől hatályos új vontatási keretszerződést. Az ötéves időtartamra szóló megállapodás magasabb szolgáltatási színvonal elérését teszi lehetővé és több szempontból alapjaiban változtatja meg a két cég közötti együttműködést, javítja a közlekedés minőségét a 2011-ben aláírt, első középtávú keretszerződésben foglaltakhoz képest.
A megegyezés értelmében 2017 januárjától a MÁV-START növeli az időalapon a Rail Cargo Hungaria Zrt. számára rendelkezésre bocsátott vontatójárművek mennyiségét. Ezzel lehetővé teszi a piacvezető magyar árufuvarozó társaság számára a szolgáltatási minőség javítását.
A MÁV-START mintegy négyszeresére növeli a "Megrendelői irányítású készenlét" keretében a Rail Cargo Hungaria rendelkezésére bocsátott kapacitást. Korábban a MÁV-START vontatási szolgáltatásait alapvetően vonatkilométer alapon számolta el. Kivételt ez alól az időalapon elszámolt ún. "Megrendelő irányítású készenlét" jelentett. Ennek keretében a MÁV-START által rendelkezésre bocsátott vontatójárművek és mozdonyvezetők irányítását a Rail Cargo Hungaria mozdonyirányítói végzik. A megoldás nagy hatékonyságára tekintettel januártól kezdve a MÁV-START az erre a feladatra rendelt kapacitást összesen 25 mozdonyra növeli a hozzájuk tartozó mozdonyvezetőkkel együtt. Ezzel a változás biztosítja az RCH számára, hogy a megnövekedett járműkapacitással és nagyobb arányú rendelkezésre állással a vonatok közlekedtetését magasabb színvonalon és a megrendelőink igényeinek megfelelő módon végezhesse el.
Míg a saját vontatással és a megrendelői irányítású szolgáltatás keretében biztosított mozdonyokkal és mozdonyvezetőkkel a Rail Cargo Hungaria eddig az összes fuvarfeladat 45%-át teljesítette, 2017 januárjától kezdve ennek arányát 75% fölé tudja növelni.
Az új keretszerződés rendelkezik a mozdonyvezetők munkájának kölcsönös felhasználásáról is. A MÁV-START arra fog törekedni, hogy a lehető legtöbb esetben rugalmasan foglalkoztatható mozdonyvezetőket biztosítson a Rail Cargo Hungaria vonatjainak továbbításához.
A keretszerződés aláírásával a Rail Cargo Hungaria és a MÁV-START tovább erősítette stratégiai együttműködését.

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok