A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Racionalizáló

,

Dávid Ilona MÁV Zrt. elnök-vezérigazgató

Dávid Ilona 2012 óta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. A pozíciót hosszú ideje tölti be ahhoz képest, milyen gyakran cserélődtek korábban a MÁV első emberei. Mégsem túl hálás dolog egy nagy állami vasúttársaság élén állni: hiába folyamatosak a fejlesztések, mindig van a szolgáltatásnak olyan oldala is, amely kritikák célpontja lehet. Amióta Dávid Ilona áll a MÁV élén, a csoport szervezete egyszerűsödött, adóssága pedig erőteljesen esett.

A Tatán született Dávid Ilona a budapesti Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, majd a Nyugat-magyarországi Egyetemen tanult közgazdásznak.

A Spar Magyarországnál öt évig volt főkönyvelő, majd az akkor még állami Dunaferr számviteli és pénzügyi igazgatója lett. Ezután az oroszországi Lukoil magyarországi vállalatánál volt gazdasági vezető, és ilyen pozícióban belekóstolt a gépjármű-kereskedelembe is. 2005-ben lépett be a MÁV-hoz, könyvelési és számviteli területre. 2010-től már a GYSEV elnök-vezérigazgatója, két évre rá a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója lett. A magyar vasút helyzetét belföldön a szakmát tömörítő Hungrail elnökeként is segíti, bel- és külföldön pedig számos nemzetközi szervezet tagjaként. A nemzetközi vasúti kapcsolatok erősítéséért 2013-ban magas, oroszországi díjat kapott, magyarországi vasúti érdemeiért pedig 2014-ben a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést. A Köz Szolgálatáért érdemjel arany fokozatát is kiérdemelte.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok