A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Egyesített erővel

,

Összefog a Magyar Magánvasút és a Rail Cargo Hungaria, hogy a vasúti pálya felújítása ne okozzon gondot a teherforgalomban

Üzemeltetési megállapodást kötött a Magyar Magánvasút és a Rail Cargo Hungaria, hogy segítsék egymást a nehézségek leküzdésében, amelyeket a Kelenföld és Érd felső közötti vágányzár okoz majd a vasúti teherforgalomban. A szerződés szerint a kapacitások hatékonyságának növelésével együttműködnek a vontatás, a kocsivizsgálat, a teherkocsik használata, a tolatási és egyéb szolgáltatások területén a vágányzár idején, amely 2018 februárjától több mint egy évig tart a vasúti pálya felújítása miatt.

Katona László, a Magyar Magánvasút Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a vágányzár jelentősen befolyásolja a teherforgalmat a Budapest-Pécs vasútvonalon és a csatlakozó ágakon.

Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. vezérigazgatója fontosnak nevezte, hogy a Százhalombatta, Ercsi, Szabadegyháza, Dunaújváros, Dunaföldvár és Paks környékén lévő üzemek kiszolgálása a nyersanyagokkal zavartalan legyen, ne veszítsenek piacot a vasúti szállítás problémák miatt.

Veszprémi László, a MÁV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy a pályaműködtetésért is felelős MÁV időben kidolgozta a kerülő irányokat, és a tehervonatok közlekedéséhez szükséges pályakapacitások adottak lesznek.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok