A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Száznál is több sérült a milánói vonatszerencsétlenségben

,

Kisiklott egy személyszállító vonat Olaszországban, Milánótól 40 kilométerre. Sajtóhírek szerint legalább négy ember életét veszítette, százan megsérültek. Sokan bennragadtak a szerelvényekben, őket a tűzoltók próbálják kiszabadítani. A szerencsétlenség a reggeli csúcsforgalom idején történt

A személyszállító vonat Milánótól 40 kilométerre, a reggeli csúcsforgalom idején siklott ki, és tele volt munkába siető emberekkel. Többen meghaltak, csaknem százan megsérültek, tízen súlyosan. Az érintett vasútvonalon leállították a közlekedést, a helyszínre nagy számban érkeztek a mentőegységek, köztük mentőhelikopterek, egy közeli kórházat pedig átállítottak a sérültek fogadására.

Még nem tudni biztosan, mi okozta a katasztrófát. A hat kocsiból álló szerelvény Cremonából tartott Milánóba, és egy váltón haladt át, amikor a tragédia történt. Szemtanúk szerint a mozdony, valamint az első és a két utolsó kocsi a sínen maradt, a közbülső kocsik azonban leugrottak a sínekről. A BBC szerint az egyik szemtanú arról számolt be, hogy a kisiklás előtt a vonat rázkódni kezdett. A milánói rendőrfőnök azt mondta, hogy a vagonokat összekapcsoló szerkezetben keletkezhetett hiba.

Olaszországban legutóbb 2016 júliusában történt súlyos vasúti katasztrófa, akkor két vonat ütközött össze Pugliánál. A balesetben 23 ember veszítette életét.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok