A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Nagyszabású közlekedésfejlesztés várható a Balatonnál

,

Komplex közlekedésfejlesztésre készül a kormány a Balaton körül. Nyílt pályázatot írtak ki a Közbeszerzési Értesítőben, amelyre bárki jelentkezhet, akinek legalább nettó 200 millió forintos árbevétele volt az elmúlt három évben

A Balaton térsége komplex közlekedésfejlesztési koncepciójának elkészítésére írt ki nyílt tendert a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. " írja a Napi.hu. A felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A következő fejlesztésekről van szó:

A vasúti fejlesztések között szerepel a Szabadbattyán"Tapolca"Keszthely vonal szűk keresztmetszetének kiváltása, a vonal villamosítása és a központi forgalomirányítás kiépítése. Az első ütembe a Szabadbattyán"Balatonfüred közötti szakasz tartozik.
A déli parton Lepsénytől Balatonszentgyörgyig a korszerűsítés nagyrészt elkészült, itt a kiegészítő munkákra koncentrálnak.
A balatoni vasútállomások korszerűsítése (a MÁV-START 9 új motorvonatot is vásárol).
Közúti fejlesztés kategóriában a Zalaegerszeget (Keszthelyen át) az M7-es autópályával összekötő R76-os jelű gyorsút megépítése.
Kerékpáros fejlesztések: a balatoni kör bezárása, a Budapest"Balaton kerékpárút megépítése, és egy kerékpáros kölcsönzőrendszer létrehozása.
Légi közlekedés: a Hévíz-Balaton Airport légijárat-forgalmának növelése és a kapcsolódó sármellék-zalavári iparterületek fejlesztése.
Víziközlekedés-fejlesztés: a Badacsony és Fonyód közötti kompjárat megvalósítása, valamint a BAHART Zrt. kikötőfejlesztései.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok