A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Itt a jó idő előkerültek a bogarak

,

Az elkoszolódott ablakok közlekedésbiztonsági veszélyt jelentenek. Tisztításuk nem megoldott, a mozdonyvezetők esetleges ablakmosási gyakorlatait a munkavédelmi hatóságok nem díjazzák (pontosabban díjazzák - csekkel)

Ennek okán megkerestük a MÁV-Start Üzemeltetési Igazgatóját, hogy a budapesti pályaudvarokon, esetleg nagyobb fordulóállomásokon biztosítsák a mozdonyok szélvédőinek tisztítását.

Az elkoszolódott ablakok közlekedésbiztonsági veszélyt jelentenek. Ezek tisztítására vonatkozóan tavaly nyáron a 39375/2017/START iktatószámú rendelkezésben foglaltak szerint történt intézkedés. Az ebben foglaltak szerint a mozdonyvezető jelzése alapján, amennyiben 60 perccel az érkezést megelőzően kéri a megadott telefonszámokon, akkor a tisztítást el tudják végeztetni. Az érintett fordulóállomások a három budapesti fejpályaudvar, illetve Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Békéscsaba, Szeged és Pécs. A rendelkezésben felsorolt típusok kiegészítésre kerülnek a 1425, 2425 TALENT villamos motorvonatokkal, a RailJet vonatok mozdonyával és vezérlőkocsijával, továbbá a METROPOLITAN EC-k vontatójárműveivel. A 1415 001-060, 2415 001-060 (piros) FLIRT motorvonatok esetében a vonatkozó Eljárási rendben meghatározottak szerint kell eljárni, vagyis a STADLER zöldszámán kell bejelenteni a tisztítási igényt."

Letölthető dokumentumok:

szlvdmosas1.pdf
2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok