A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Egerben láthatták az érdeklődők az Isonzó expresszt

,

Az első világháború hőseiről, történéseiről emlékeztek meg Egerben a Bródy Sándor Könyvtár, a Heves Megyei Védelmi Bizottság és a MÁV Nosztalgia Kft. szervezésében. Egy napra az egri vasútállomásra érkezett az Isonzó Expressz, amelynek három kocsijában múltidéző programokkal várták az érdeklődőket - közölte a Heves Megyei kormányhivatal.

Az ünnepélyes megnyitó után a Nagy Háború Blog előadói és katonai hagyományőrzők közreműködésével, valamint a Sebő együttes zenei előadásával várták az érdeklődőket. Fegyverbemutatókkal, katonadalokkal és történetekkel idézték fel a több mint száz éve zajlott eseményeket, a háborús idők hangulatát. A parkolóban felállított katonai sátrakban a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 5. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársai ügyességi és szellemi erőpróbára invitálták a résztvevőket.

Több turnusban, előzetes regisztráció alapján zajlottak a programok, az érdeklődők az iskolásoktól a nyugdíjasokig, mindenféle korosztályt képviseltek. A megnyitón főként a fiatalok figyelmébe ajánlották a peronon," Iskolapadból a doberdói pokolba" címmel nyílt kiállítást. Kókay László katonanaplójának részletei, fotói egy személyes történetet tártak a látogatók elé. A szegedi fiatalember 17 éves volt a háború kitörésekor, egy évvel később már katonai szolgálatot teljesített.

A programok a Bródy Sándor Könyvtár vezetésével, a Heves Megyei Védelmi Bizottság támogatásával valósultak meg, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványhoz benyújtott sikeres pályázat keretében.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok