A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Kisiklott egy vonat Ausztriában

,

Kisiklott egy keskeny nyomtávú vasútvonalon közlekedő vonat kedd reggel Ausztriában, St. Pölten közelében, a balesetnek sok sérültje van " közölte az M1 Híradója

A keskeny nyomtávon haladó vonat az ausztriai Sankt Pölten elővárosában siklott ki, amikor felhajtott egy hídra. A motorvonat eleje és vezetőfülkéje a becsapódástól összetört.

A főként turistákat szállító vonat Közép-Európa egyik legjelentősebb Mária-kegyhelyéről, Mariazellből indult. 80-an utaztak rajta. Közülük " az első hírek szerint " ketten sérültek meg súlyosan, több tucat ember pedig könnyebben.

A Vöröskereszt közlése szerint sok a gyermek, akik főként fej- és mellkasi sérüléseket szenvedtek. Több embert pedig végtagtörésekkel kezeltek, mert a lábuk, karjuk az ülések közé szorult.

A sérültek mentésére az osztrák hatóságok több mentőhelikoptert és 14 mentőautót küldtek a helyszínre. A rendőrség a baleset okát és körülményeit még vizsgálja. A vasútvonalat üzemeltető magántársaság a helyszínelés befejezéséig vágányzárat rendelt el a 80 km hosszú vonalon.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok