A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Nagy vasúti fejlesztésről döntött a kormány

,

A MÁV Start Zrt. részére történő nyolc darab nagykapacitású motorvonat beszerzéséről, valamint a Szabadbattyán és Balatonfüred közötti vasútvonal villamosításáról döntött a kormány, a kettő együtt közel 70 milliárd forintba kerül

A vásárolni kívánt motorvonatok az elővárosi közlekedést szolgálják majd, és óránként 160 kilométeres sebességgel haladhatnak és fel lesznek szerelve az ETCS2 jelű vonatbefolyásolási rendszerrel is. A nyolc szerelvény becsült beszerzési költsége 39 milliárd forint. A vásárlást teljes egészében az európai uniós támogatású Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) finanszírozza - derül ki a Magyar Közlönyből.

Szintén az IKOP finanszírozza - teljes egészében - a Szabadbattyán és Balatonfüred közötti vasútvonal villamosítását. Ez része a Tapolcán át Keszthelyig tartó vonalnak, de a további szakasz villamosításának csak az előkészítése tartozik bele a mostani programba. A beruházó a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. A bruttó költség itt 28 milliárd forint.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok