A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

A Vezérigazgatói hírlevél margójára...


Tegnap tárgyaltunk a központvezetővel, téma a HF módosítás volt. Több dologban egyezségre jutottunk, de van egy fontos pont, amiben a központvezetővel nem jutottunk dűlőre.

Ez a levél azért is született, mert ahogy a tárgyalásról hazaértem, megnéztem a honlapunkat, és a legfrissebb hír is pont ezzel a témával volt kapcsolatos.

http://mosz.co.hu/page/72/artID/2725/html/ne-fordits-hatat-min.html

Nevezetesen: lejelentkezéskori eseménylap/jelentés írás.

A mi szövegszerinti javaslatunk ezzel kapcsolatban a következő volt:

-"Amennyiben a szolgálat során előforduló eseményről kell jelentést tenni, de az eseményjelentést csak a szolgálat végén, az utolsó vonat érkezése után lehet megírni (pl. utolsó vonat késése miatt, utolsó vonattal előforduló nehézmény, esemény, vagy korábbi vonatnál történő eseményről kell jelentést tenni de az idő hiányában nem volt a szolgálat végéig megtehető, akkor a munkáltató a következőt biztosítja: vonat érkezése után az adott állomáson a Startos helyiségig való eljutás idejét, valamint az eseményjelentés megírásának azon idejét, amely nem végezhető el a tabletes lejelentkezésre biztosított időtartamon belül.

Indoklás: nem várható el a mozdonyvezetőtől, hogy egy adott állomás peronján, tűző napon vagy -20 fokban, vagy akár esőben a peronon pötyögje be az eseményjelentést. A nemrég megkötött megállapodás alapján az eddigi lejelentkezési normaidő és gyalogmeneti normaidőket kompenzálta a munkáltató alapbéremeléssel. Viszont eddig is elszámolható volt az eseményjelentés megírásának azon ideje, amely nem volt a 10 perces lejelentkezési idő alatt elvégezhető, tehát logikusan ez most is elszámolásra kell, hogy kerüljön.

Ezt nem volt hajlandó a központvezető befogadni.

Emlegette: "busásan" megfizettek minket ezekért az időkért. (Amolyan mantraként ismételte ezt, vélhetően ki volt adva nekik, hogy a régi "lejelentkezési, sétálási időkből" nem lehet visszacsempészni semmit sem.)

Nem tudom hová jut az ezzel kapcsolatos egyeztetés (vagy nem egyeztetés). Szerintem a KSZ módosított, 10/A 4.11 pontjából a mi javaslatunkban megfogalmazott dolog is kiolvasható, kérlek Titeket, érveljetek álláspontunk mellett, mert ez minden mozdonyvezető érdeke.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok