A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Emlékmenet indult Kecskemétről a bugaci kisvasút nyomvonalán

,

A Kecskeméti Gazdasági Vasút, azaz a bugaci kisvasút 90 éves jubileuma alkalmából emlékmenet indult ma reggel Kecskemétről a Vasúttörténeti Alapítvány szervezésében

Az emlékmenet utasai nyolc órától gyülekeztek a kecskeméti állomáson, ahol a város részéről köszöntőt mondott Sipos László tanácsnok, önkormányzati képviselő.

,,Akkor, amikor megépült ez a vasút, óriási jelentősége volt azon települések számára, amelyek kapcsolódtak Kecskeméthez. A terményszállításban, az emberek utaztatásában - mivel akkor még csak lovaskocsik voltak, buszjáratok nem - egyaránt fontos szerepe volt a vasútnak. Óriási ösztönző erő volt, és gazdaságilag komoly lendületet biztosított a városnak" - mondta a tanácsnok szerkesztőségünknek.
Arról is szólt, hogy a járat újraindítására idegenforgalmi szempontból szükség lenne, de ez állami vagy európai uniós forrás nélkül elképzelhetetlen, hiszen milliárdos tételről van szó. Hozzátette és az emlékmenetre indulók előtt is bejelentette: már tanulmány keretein belül vizsgálják a járat megújításának lehetőségeit.

A szombat reggeli vonatpótló autóbuszos menet Kecskemét KK - Kiskunmajsa KK menettérti útvonalon Törökfái, Jakabszállás, Bugac, Bugac-felső, Szank megállóhelyeken áll meg. Az állomásokon megemlékezéseket rendeznek és megtekintik a várótermekben lévő kiállításokat. Az utasok tájékoztató előadásokat is hallhatnak, és lapozgathatják a jubileumi alkalomra készült kiadványokat.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok