A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Megkavarja a tömegközlekedést az óraátállítás

,

Vasárnap hajnali 3 órakor kezdődik a téli időszámítás, vagyis órákat akkor hajnali 2 órára kell visszaállítani

A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.-nek közleménye szerint a tekergetéssel évente egy közepes méretű magyar város teljes fogyasztásának megfelelő villamos energiát spórolunk meg.

Az átállás érinti a tömegközlekedés menetrendjét is
Az éjszakai járatok többsége 2 és 3 óra között a nyári és a téli időszámítás szerinti menetrendi időpontban is elindul.

Emellett változik a 909-es, a 918-as, a 931-es, a 938-as, a 940-es, a 941-es, a 956-os, a 973-as, a 990-es, a 992-es, a 996 és 996A, valamint a 998-as busz menetrendje is. Ezek a járatok általában csak a téli időszámítás szerinti időpontokban indulnak vagy módosított útvonalon közlekednek.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy vasárnap kora hajnalban a közterületi Futár-kijelzők sem működnek, és a mobiltelefonos alkalmazás sem lesz használható útvonaltervezésére.


A MÁV-nál a belföldi járatok közül a Nyugati pályaudvarról 0.52-kor Szobra és a 0.43-kor Szolnokra induló vonat a nyári időszámítás szerint közlekedik a teljes útvonalon, a Debrecenből Nagykerekire 2.20-kor, az ugyancsak onnan a Nyugatiba 2.29-kor, a Nyugatiból Szolnokra 2.38-kor, Kiskunhalasról Kőbánya-Kispestre 2.43-kor, Lajosmizséről a Nyugatiba 2.45-kor, Szolnokról a Keleti pályaudvarra 2.58-kor induló vonat a teljes útvonalon a téli időszámítás szerinti indulási időpontok alapján halad.

A Dacia nemzetközi gyorsvonat Lőkösházáról már a téli időszámítás szerinti 2 órakor indul el Bécs felé, a Bukarestbe tartó vonat pedig a téli időszámítás szerint megy 2.39-kor tovább Lőkösházáról. A Beograd nemzetközi gyorsvonat Kelebiáról a téli időszámítás szerinti 3 órakor indul Budapestre, emellett néhány nemzetközi vonatot a külföldi vasúti hálózaton éri majd az óraigazítás, így a magyarországi menetrendjükben nem lesz változás. (MTI)

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok