A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Változás az utasbiztosításban 2018.12.01-től

,

Kérésünkre az Union Biztosító új típusú " névre szóló - fedezetigazoló lapot adott ki.

A változások a következők:

  1. Az eddigiekhez képest (utazók neve, tagcsoport, célország, indulás, érkezés) új adatra, a születési dátumra is szükség van az azonosítás miatt.

  2. Kedvező változás, hogy mostantól már nem csak 12, hanem 15 éven belül gyártott gépjárművekre érvényes az Autó+assistance szolgáltatás. Ha autóval utazol, szükségem van a rendszámra és a gyártás évére.

  3. Az új fedezetigazoló lapon nincs feltüntetve ország, csak annyi, hogy "Területi hatály: az egész világ". Ez azt jelenti, hogy érvényes bármelyik országba, amit lejelentettünk, tehát ebben nincs változás, továbbra is tudnom kell a célországot.
    Ha pl. Németországba kérted a biztosítást, az csak oda (és természetesen az átutazott országokba) érvényes. Ha út közben változik a cél, a távolabbi célországba csak akkor érvényes, ha szólsz róla legalább egy munkanappal a továbbutazás előtt, hogy azt is le tudjam jelenteni a biztosítónak.

Kérem, hogy az utasbiztosítási igényeket mostantól ennek megfelelően küldjétek az e-mail címemre: hegedus.gizi@mosz.co.hu

További információ az "Utasbiztosítás" menüpontban.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok