A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Tizenötmilliárd IC+ kocsik gyártásához


Kormányhatározattal több mint tizenötmilliárd forinthoz jut a MÁV-START Zrt., amellyel az IC+ kocsik gyártását támogatja a kormány.

Két ütemben 35+35 korszerű, nemzetközi forgalomban is használható IC+ vasúti személykocsi gyártását rendelte meg a kormány egy december 30-i keltezésű kormányhatározattal. Ebben arról rendelkezik a kabinet, hogy támogatja a vasúti személyszállítás ellátását biztosító járműpark fejlesztését, illetve a közszolgáltatás színvonalának javítását. Az első ütemben 35 IC+ kocsi gyártásához 15,3 milliárd forint érkezhet.

Homolya Róbert, a MÁV elnöke a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy az IC+ program sikeresen halad, a gyártás fellendült. Elkészült már az első húsz, nemzetközi forgalomra szánt kocsi, melyből három megkapta azt a minősítést, amellyel külföldön is közlekedhet. A hetvendarabos, belföldi forgalmú flotta gyártása augusztus óta tart, az első akadálymentesített, külön családi szakasszal és kerékpárszállítási lehetőséggel felszerelt jármű várhatóan januárban állhat forgalomba.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok