A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

A szlovák vasút kétórás késés felett visszaadja a vonatjegy árát


Januártól a szlovák személyszállító vasúttársaság harmincnégy távolsági járaton Pozsony és Zsolna, valamint Kassa között 120 perces késés fölött minden esetben visszatéríti a vonatjegy árát. Egyetlen esetben van kivétel, ha a késést gázolás okozta. Kisebb késések esetén a vonatjegy árának egy részét adják vissza.

A ZSSK azért döntött a teljes mértékű visszatérítés mellett, mert garantálni szeretnék a megbízható időbeni eljutást a célállomásra. Amennyiben a vonat 61–120 percet késik, akkor a jegyárnak az ötven százalékát téríti meg a vasúttársaság, 120 perc fölött pedig a száz százalékát. Azért az apróbetűs rész is fontos: a visszatérítés csak akkor vehető igénybe, ha az utas interneten vásárolta a vonatjegyet, sőt, csak akkor, ha a vásárlónak ügyfélkontója is van a ZSSK e-shopján.

Azért csak az északi vonalon, és leginkább Pozsony és Zsolna között vezetik be a visszafizetési garanciát, mert ott már megtörtént a pályafelújítás. A déli vonalon tehát megint csak hoppon maradnak az utasok, pedig ott sokkal gyakoribbak a késések, mint Zsolnán keresztül. És még valami: érdekes, hogy a visszatérítési garanciát épp most vezetik be, nem sokkal azután, hogy a Regiojet újra szolgáltat Pozsony és Zsolna között (igaz, csak egy vonatpárt).

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok