A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Megújul a MÁV-START mozdonyparkja, kiírták a közbeszerzést


90 darab két- és 25 darab három áramnemű villamos mozdony vásárlására közbeszerzési eljárást írt ki a MÁV-START Zrt, a szerződés megkötése 2020 végére várható, az első új mozdonyok legkorábban 2022-ben állhatnak forgalomba.

A 90 darab két- és 25 darab három áramrendszerű villamos mozdony és az üzemben tartásukhoz szükséges eszközpark beszerzésével lehetővé válik a 40 éves átlagéletkorú vontató járműállomány megújítása. A MÁV-START Zrt. elsősorban az elöregedett 431 sorozatú (V43) 120 km/h maximális sebességű villamos mozdonyokat tervezi kiváltani az új, a technika mai színvonalának megfelelő, korszerű, nagy teljesítményű mozdonyokkal.

A felújított pályaszakaszokon a 160 km/h-ás sebesség elérése érdekében elengedhetetlen korszerű, nagy sebességű mozdonyok beszerzése, amelyeknek az egyes nemzetközi vonalakon való használhatóság céljából több áramneműnek kell lenniük. Az új mozdonyoknak 200 km/h sebeességet kell tudniuk, a belföldi igények kiszolgálása mellett nemzetközi vonalakon is szolgálatot teljesítenének.

A mozdonybeszerzést tervek szerint hitelből finanszírozza a vasúttársaság.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok