A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Megszüntetett személyvonatok helyett szerelvényvonatok koptatják a síneket a regionális vonalakon

,

Az egy hete 34 vasútvonalra bevezetett új menetrend jelentős járatcsökkentést jelent a regionális vasúti közlekedésben. A megszüntetett vonatok egy része továbbra is közlekedik, csak éppen utasokat nem szállít, szerelvényvonatként koptatja a síneket. A Mozdonyvezetők Szakszervezete adatai alapján nagy számú, több mint húsz szerelvényvonatot kénytelen naponta közlekedtetni a MÁV-START, sokszor a vonatpótló buszokkal párhuzamosan. A járatritkítás érdemi megtakarítást nem, inkább többletköltséget jelent, csak a vonatpótló buszok megrendelése milliárdos nagyságrendű tétel.

Felül kell vizsgálni a járatritkításokat, a szakmaiatlan döntéseket vissza kell vonni. Egyelőre csak remélni lehet, hogy az ideiglenesként bevezetett menetrendmódosítás nem bizonyul tartósnak, mert akkor a MÁV a maradék utasait is elveszíti a regionális közösségi közlekedésben ez pedig vasutas munkahelyeket veszélyeztet.

A járványügyi helyzetre hivatkozva megvalósított intézkedés előkészítetlenségét, szakmaiatlanságát mutatja, a jelentős számú szerelvényvonat közlekedtetése, a vonatpótló buszokkal történő megnövekedett utazási idő, az átszállásokkal járó kényelmetlenség és kellemetlenség, a kerékpárral történő utazás ellehetetlenítése. 

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok