A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

MOSZ Horgászverseny 2020

,

A MOSZ Országos Horgászversenyt szeptember 16-17-én tartjuk meg Békéscsabán a Csaba tónál. Jelentkezni augusztus 16-ig lehet a MOSZ tisztségviselőinél. 

A tóról röviden:

A Csaba-Tó az 1960-tól 1978-ig terjedő téglagyári művelési időszak alatt jött létre. Nevét a város adta, mikor a művelés befejezése után többségi tulajdont szerezve bérleti szerződés keretében kiadta halászati hasznosításra a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének. A szerződés lejárta után, különböző jogi rendeződéseket követően, 2003-tól a megyei szövetséghez tartozó Matróz Sporthorgász Egyesület kezelésében van.

A tó mederviszonyait nagyban befolyásolta a téglagyár vonóvedres művelése, ennek köszönhetően a meder egyenetlen, de a szélén mindenhol hirtelen mélyülő, helyenként akadós. A tó vízfelülete 1250 x 200 méter (25ha). Átlagos vízmélysége 6 méter körüli, legmélyebb pontja 9 méter. A jó halállomány, a kedvező telepítési mutatók a rendszeres ellenőrzés, folyamatos telepítés következménye. A tóban található halfajták: ponty, süllő, harcsa, amur, keszeg, dévérkeszeg, kárász és törpeharcsa.  A tóban, szinte minden halfajtából találhatóak kapitális egyedek. A Csaba-tó Békéscsabán a téglagyár mögötti területen helyezkedik el. A tó megközelítése: az Orosházi útról a Wagner utcára letérve az első lehetőségnél balra fordulva érhető el a tó északi vége.

A regisztrációs pontot a Kereki út és Part u. kereszteződésénél (Matróz kocsmával szemben), a tó északi végén tervezzük felállítani. A regisztrációs pont aszfaltozott úton közelíthető meg. A tó személyautóval földúton körbejárható. Az autóval érkező csapatok a kisorsolt horgászhelynél, félreállva az út szabadon hagyásával parkolhatnak.

 Az esemény lebonyolítása, menete:

A verseny egy fordulóból áll. Az egy fordulóból adódóan a versenyzők szállása a horgászhely mellett a vízparton, saját maguk által hozott sátorban történik, mivel a tó partján engedélyezett a sátorozás. A közlekedést a szokásos módon, saját autóval, illetve a nem autóval érkezőket a rendezvényre bérelt kis busszal szállítjuk, igény szerint. A résztvevők ellátása ebéddel kezdődik. A verseny menetéből adódóan a vacsora hideg csomag lesz, amit az ebéd után lehet majd átvenni. A versenyt, másnap az eredményhirdetés utáni ebéddel fejezzük be.

Szabályok:

A versenyen csak a MOSZ tagja vehet részt, amennyiben valamely résztvevő nem hajlandó MOSZ tagságának ellenőrzését elősegíteni, vagy tagsági viszonyát nem lehet hitelt érdemlően bizonyítani, a versenyből kizárásra kerül.

A versenyre csak 3 tagú csapatok nevezhetnek. Kísérő több is lehet. A csapatok, tagonként egy bottal, egy boton csak egy horoggal horgászhatnak. A megválasztott készség tetszőleges (úszó, vagy fenekező). A halakat a kíméletes bánásmód miatt, kötelező gyűrűs haltartó szákban tárolni! Szájfertőtlenítő és ponty matrac használata kötelező! A horgászhelyek éjszakai megvilágítása kötelező, melyről a csapatnak kell gondoskodnia. Minden kifogott hal beleszámít az eredménybe, mérettől függetlenül. Az első három legtöbb halat fogó csapat, valamint a legnagyobb hal kifogója díjazásban részesül. Etetőhajó, halradar használata, illetve a tóban való fürdés szigorúan tilos! A halakat mérlegelés után vissza kell engedni. A halak kímélése érdekében, két csapat, három óránként mérlegelni fog. Amennyiben valaki 6 kilósnál nagyobb halat fog, az köteles azonnal telefonon (regisztráció során megadott telefonszámon) szólni, ez esetben soron kívül mérlegelünk, hogy a halat azonnal vissza engedhessük a tóba.

A jelentkezés feltételeiről (jelentkezés menetéről, nevezési díj összegéről és befizetésének módjáról) a továbbiakban adunk közre pontos információkat.

 Menetrend:

szeptember 16.

11.00-től gyülekező, regisztráció

12.00-13.40 ebéd

14.00-14.30 megnyitó, sorsolás

14.30-16.00 horgászhelyek elfoglalása

16.00-9.00 verseny

szeptember 17.

9.00-10.30 gyülekező

10.30-től eredményhirdetés, ebéd

 

 MOSZ BÉKÉSCSABA TAGCSOPORT

                                                       

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok