A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Munkáltatói befizetés egészségpénztári tagdíjkiegészítésre a MÁV-csoportnál

,

A MÁV-csoport bérmegállapodásban foglaltaknak megfelelően, az érdekképviseletekkel egyeztetve, a szociális hozzájárulási adó 2%-os csökkenéséből adódó összeg terhére a munkáltató, munkáltatói befizetésként egészségpénztári tagdíjkiegészítést nyújt a jelenlegi pénztártagok számára. Az intézkedés visszamenőlegesen július elsejétől hatályos és nettó 3000 Ft-t jelent havonként.

Dorozsmai Éva MÁV Zrt. Humán vezérigazgató helyettes a Vasutas Egészség és Önsegélyző Pénztár mai küldöttközgyűlésén jelentette be, hogy a MÁV megkapta a minisztériumi hozzájárulást a szocho. csökkenésből adódó összeg egy részének felhasználására. Mint ismeretes a márciusban aláírt csoportszintű bérmegállapodásban a munkáltató vállalta, hogy a szociális hozzájárulási adó évközi csökkenése esetén egyeztetést folytat a szakszervezetekkel a munkáltatói önkéntes egészségpénztári tagdíj-kiegészítés bevezetéséről.

A tárgyalások lezárultak, a szakszervezetek javaslatait elfogadva a munkáltató 3000 Ft nettó befizetést teljesít annak az egészségpénztári tagnak, aki vállalja, hogy a fizetéséből még 2000 Forintot (levonásos nyilatkozattal) befizet a pénztárba, így biztosítva az 5000 Ft/hó pénztári tagdíjat. A befizetés teljes egészében 20% adókedvezmény igénybevételére jogosít. 

Aki még nem pénztártag, annak már szeptemberben érdemes belépni, akkor ugyanis 2.000 forint havi tagdíj 2020. július 1-ig való visszamenőleges befizetése esetén (összesen 6.000 Ft) a tagdíjat a munkáltató havi 3.000 Forinttal, összesen 9000 Forinttal egészíti ki.

A fizetésből történő  (min. 2000 Ft/hó) levonásról rendelkező munkavállalói nyilatkozatok megtételére hamarosan megnyílik a lehetőség.

 

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok