A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

ÖBB - ZSSK páros váltja a RegioJetet a révkomáromi vonalon

,

Olcsóbb, kényelmesebb és megbízhatóbb utazás az ingázóknak, több tízezer euró megtakarítás az államnak – ezt várja a szlovák közlekedési minisztérium az Osztrák nemzeti vasúttársaságtól, az ÖBB-től és a Szlovák Vasúttársaságtól (ZSSK) a Pozsony–Dunaszerdahely–Komárom vonalon. A RegioJet nyolc év után távozik a révkomáromi vonalról.

A két társaság december közepétől veszi át a szakasz üzemeltetését a cseh RegioJettől. A szlovák közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint decembertől sem változik nagy mértékben a vonatok menetrendje, csak kisebb módosításokat terveznek – írja az Új Szó.

A nagyobb kényelem ellenére több tízezer euró értékű megtakarításra számít a tárca, ugyanis évente a jelenleginél 200 ezer euróval kevesebb támogatást kap az ÖBB és a ZSSK a szakasz üzemeltetésére. Ivan Rudolf a minisztérium szóvivője közölte, hogy az ÖBB és a ZSSK több légkondicionált szerelvényt indít majd Pozsony és Komárom között, mint amennyit a RegioJet használt.

A RegioJet is ajánlatot tett a vonal további üzemeltetésére, ám a cseh vállalat régebbi, légkondicionáló nélküli szerelvényekkel szállította volna az utasokat, és több támogatást kért volna az üzemeltetésre. A tárca közleményében nem tért ki arra, hogy az osztrák, illetve szlovák vállalat számít-e a RegioJet alkalmazottaira, a társaság viszont kész tárgyalni az alkalmazottakkal.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok