A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Nyugat-Európa felé terjeszkedik a CER

,

A magyar tulajdonú CER vasúti árufuvarozó csoportnak tavaly sikerült meglovagolnia a konjunktúra által generált fuvarozásiigény-növekedést, és eddigi legjobb évét zárta –  írja a Világgazdaság. Sikeresen bővítette az ügyfélkörét is, főként a szlovákiai és a csehországi piacon. Fontos múlt évi esemény volt, hogy a CER Hungary Zrt. megszerezte a kibővített vasútbiztonsági tanúsítványt Horvátországra, és egy újabb ország vasúthálózatán továbbíthat saját jogon szerelvényt.

Magyarországon a fuvarozási teljesítmény 2,7 millió árutonnát tett ki, holdingszinten ez a mutató több mint négymillió árutonna. A nettó árbevétel 5 milliárdról közel 8 milliárd forintra nőtt 2019-ben.

Az idén azonban a koronavírus-járvány változást hozott. A kezdete óta Európában a vasúti árufuvarozás súlyos veszteségeket szenvedett el, Magyarországon is 15-20 százalékkal maradt el a fuvarozott áru mennyisége az előző év hasonló időszakáétól. Ezen belül még kedvezőtlenebbé vált a helyzet a hagyományos áruféleségek (autóipar, vegyipar) piacán, mert a válság ezeknek a kibocsátását érinti a leginkább, a CER csoport pedig éppen ebben a fuvarozási szegmensben a legaktívabb. A CER idei kilátásai alapvetően partnerei eredményességétől függenek, a társaság profit-előrejelzést sem tudott adni erre az évre, ám hangsúlyozta, hogy ügyfelet nem veszített.

Az idei terveket érintő kérdésre válaszolva a CER csoport nagyszabású fejlesztésről számolt be. Fontos esemény volt, hogy a CER Hungary a tavalyi horvátországi piacra lépés után az idén megszerezte az ausztriai engedélyt is, és megteheti első önálló lépéseit Nyugat-Európa felé, ausztriai fuvarjait a válság ellenére is el szeretné indítani még az idén.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok