A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Elindult a jövő mozdonyvezetőinek képzése az RCH-nál

,

A Rail Cargo Hungaria kiemelt figyelmet fordít a vontatási stratégia folyamatos fejlesztésére, melynek alapvető elemei a modern technológiák alkalmazása, az önálló teljesítmény növelése és a járművezető-utánpótlás biztosítása. Utóbbinak megfelelve újabb mozdonyvezető-képzés indult az RCH szervezésében.

A mozdonyvezető gyakornokok a szükséges ismereteket a MÁV-REC oktatói csapatának segítségével szerzik meg, tanulmányaikat a Képzési Programnak megfelelően az általános szakmai ismeretek és egyéb elméleti tudás elsajátításával kezdték meg, majd vezetési gyakorlatra tesznek szert. A kadétok az egyes modulok végén hatósági vizsgát teljesítenek, tervek szerint 2022-ben már az RCH mozdonyvezetőinek csapatát erősítik. A 26  fő gyakornok október 29-én és 30-án vett részt orientációs utazáson, melynek keretei közt RCH-s vontatójárművek vezetőállásán nyerhettek bepillantást a mozdonyvezetők mindennapi munkavégzésébe.

Az RCH a koronavírus-járvány terjedésére miatti esetleges korlátozásokra is felkészült, a távoktatás biztosítása érdekében beszereztE a szükséges informatikai eszközöket. A megrendelt tableteket A gyakornokok későbbi szolgálataik alkalmával is használni fogják.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok