A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Tájékoztató a koronavírussal kapcsolatos elnök-vezérigazgatói intézkedésekről

,

A járványügyi helyzet fokozódása és a november 10-én életbe lépett kormányrendeletek miatt a MÁV-csoport elnök-vezérigazgatója, dr. Homolya Róbert új rendelkezéseket hozott a munkavégzésre vonatkozóan. A MÁV-Csoport nagyban felelős az egész ország közlekedésének zavartalan lebonyolításáért, így közös érdek, hogy saját egészségünk megóvása mellett kiemelt figyelmet fordítsunk munkatársaink és utasaink védelmére is.

A fennálló járványügyi óvintézkedése: A járműveken, állomásokon és a közlekedéshez kapcsolódó nyílt vagy zárt helyszíneken a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles orrot és szájat elfedő maszkot viselni. Mostantól tehát nemcsak a zárt utasforgalmi helyiségekben, hanem az állomások és megállóhelyek teljes területén maszkot kell viselni. A munkavállalók a munkáltató valamennyi zárt terű helyiségében is kötelesek orrot és a szájat folyamatosan elfedő maszkot viselni, kivéve, ha a munkavállaló az adott munkanapon egyedül végzi munkáját a munkahelyéül szolgáló helyiségben.

Szabályok az otthoni munkavégzésre vonatkozóan: Otthoni munkavégzést a munkáltató engedélyezhet, ha a munkavállaló esetében a munkakörébe tartozó feladatok ellátása azt lehetővé teszi, az ehhez szükséges internetkapcsolat rendelkezésre áll és a távoli hozzáféréssel végzett munka informatikai biztonsági feltételeknek megfelel. A munkavégzési helyen, illetve az otthoni munkavégzés keretében történő munkavégzést legalább hetente előre ütemezni szükséges.

A saját gépjárművel történő munkába járás költségtérítésének engedélyezése: Lehetséges a saját gépjárművel történő munkába járás költségtérítésének elszámolása. A benyújtott munkavállalói kérelmeket a munkáltatói jogkörgyakorló bírálja el.

Munkavégzésről szóló igazolás kijárási tilalom idejére: Este 8 óra és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni, kivéve ha mozgása munkavégzéssel kapcsolatos. A munkavégzéssel összefüggő körülményeket a munkáltatói jogkörgyakorló által kiállított okirattal kell igazolnia a munkavállalónak.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok