A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Méltó kezekbe került a serleg, Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát

,

Záhony-Debrecen együttese nyerte a 2021.évi MOSZ Kupát a Szolnok Tiszaligetben megrendezett döntőben, ahol kilenc csapat versengett a kupáért. Legjobb kapusnak Szegi Gábor (Bp.Keleti), legjobb játékosnak Kovács Gábor (Mezőhegyes-Csaba Cargo) bizonyult, gólkirály Soós Tibor (Záhony-Debrecen) lett 7 góllal.

Kilenc együttes sorakozott fel a megnyitón, a rendezvényt Barsi Balázs elnök nyitotta meg. A sorsolást követően három csoportban indult a versengés. A csoportmeccsek után alakult ki a legjobb hat mezőnye, az egyes csoportok két-két legeredményesebb együttese részvételével.

A csoportmeccsek során nagyarányú győzelmek is születtek, a lelkesedés csak rövid időre tudta ellensúlyozni a fiatalságot és gyorsaságot. A selejtezők befejezése után két csoportban folytatódott a küzdelem. Itt már kiegyensúlyozottabb meccsek voltak, sokszor szikrázó de végig sportszerű keretek között. A tavalyi döntő két résztvevője a záhonyi és keletis csapat itt még elkerülte egymást. Záhony-Debrecen csapata jó játékkal, uralva a játékot menetelt a döntőbe, a másik csoportban Keleti és Mezőhegyes fordulatos és rendkívül izgalmas mérkőzése csak hetes rúgásokkal dőlt el a budapestiek javára, így  megismétlődött a tavalyi döntő párosítása. Ebben az évben is Záhony-Debrecen és Bp.Keleti harcolt a MOSZ Kupáért.

A döntő magas színvonalú, sportszerű mérkőzést hozott, Záhony-Debrecen esélyt sem adott a Keletinek a győzelemre. A záhonyiak egész torna alatt látott szervezett játéka a döntőben is jellemző volt, a Keleti nem tudott gólveszélyes helyzetet sem kialakítani. Záhony-Debrecen 3 gólt szerezve végül biztosan győzött és visszavágott a tavalyi vereségért.

A harmadik helyért folyó meccsen sok gól született, változatos küzdelemben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, végül a pontosabb játékot nyújtó Mezőhegyes-Csaba Cargo léphetett fel a dobogó harmadik fokára. Negyedik helyezett lett Kiskunhalas.

A meccseket követően ebéd majd a díjátadó következett, az elismeréseket Barsi Balázs MOSZ elnök és Csapkó Béla a MOSZ Sportbizottság elnöke adta át. Valamennyi csapat díjazásban részesült, ezenkívül a legjobb kapus, játékos és a gólkirály is átvehette az elismerést.

A végig jó hangulatú kétnapos rendezvényhez az időjárás is kegyes volt, az eső elkerülte Tiszaligetet. A díjátadás után a csapatok még értékelték az összecsapásokat, a játékosok beszélgetésével zárult az esemény.

Gratulálunk valamennyi résztvevő csapatnak, játékosnak, külön is jár a gratuláció a kupagyőztesnek és a díjazott játékosoknak. Köszönet illeti a szervező MOSZ Szolnok Tagcsoportot és a közreműködőket, játékvezetőket.

Döntő: Záhony-Debrecen - Keleti 3:0

3. helyért: Mezőhegyes-Csaba Cargo - Kiskunhalas 5:2

A MOSZ Kupa 2021. évi végeredménye

1.Záhony-Debrecen

2.Keleti

3.Mezőhegyes-Csaba Cargo

4.Kiskunhalas

5.Szolnok II

6.Püspökladány

7-9. Déli, Pápa-Celldömölk, Ferencváros


Legjobb Kapus:           Szegi Gábor (Bp.Keleti)

Legjobb játékos:         Kovács Gábor (Mezőhegyes-Csaba Cargo)

Gólkirály:                    Soós Tibor (Záhony-Debrecen) 7 góllal

 

2021. május-június

Mozdonyvezetők Lapja

2021. május-június

  • A Mozdonyvezetők Szakszervezete nem írta alá a bérmegállapodást
  • Szeptember végéig kell igazolni a Covid elleni védőoltást
  • Szombathely nyerte az Ignéczi József MOSZ Horgászversenyt
  • Területi hírek
  • Profiltisztítás a Startnál
  • A történelem az élet tanítómestere

Megtekintés Korábbi számok