A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Kollektív Munkaügyi Vitát kezdeményeztünk a 2021.évi nulla százalékos bérfejlesztéssel kapcsolatban

,

A Mozdonyvezetők Szakszervezete a mai napon a 2021. évi 0, azaz nulla százalékos bérfejlesztést továbbra is elutasítva kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett a MÁV-START Zrt.-nél. Követeljük a mozdonyvezetők, motorvonat vezetők 2021. évi keresetének növelését bruttó 546.000 Ft összeg (bér) kifizetésével vagy nettó 363.000 Ft béren kívüli juttatás biztosításával. Megfontolásra javasoljuk továbbá, hogy a többi vasutas munkavállalónál is vizsgálja meg a munkáltató a reálkereset veszteség kompenzálásának lehetőségét.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete álláspontja szerint, a MÁV Zrt. és néhány képviselettel rendelkező szakszervezet által, a 2021-2023. évi jövedelempolitikai intézkedésekről 2021. június 25.-én, 22458/2021/MÁV. számon – a MÁV Zrt. konszolidációs körébe bevont gazdasági társaságokra is érvényes hatállyal – aláírt megállapodás, már az aláírása időpontjában ismert nemzetgazdasági mutatók alapján sem biztosította a vasutas munkavállalók reálkeresetének a szinten tartását (szakszervezetünk egyebek mellett ezért sem fogadta azt el). A hivatkozott megállapodás aláírása óta eltelt időben a magyarországi infláció tovább növekedett, a keresetek vásárlóértéke tovább csökkent.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete a 2021. évi 0, azaz nulla százalékos bérfejlesztést továbbra is elutasítva kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett

 Követeljük a mozdonyvezetők, motorvonat vezetők 2021. évi keresetének növelését az alábbiak szerint:

-          további bruttó 546.000 Ft összeg (bér) kifizetésével,

-          vagy nettó 363.000 Ft béren kívüli juttatás biztosításával.

 Követelésünk számításának alapja a mozdony- és motorvonat vezetők átlagbérének 2020/2021. évi alakulása, valamint a 2021. évi infláció tény és éves várható értéke. 

Megfontolásra javasoljuk továbbá, hogy a többi vasutas munkavállalónál is vizsgálja meg a munkáltató a reálkereset veszteség kompenzálásának lehetőségét.

Kollektív Munkaügyi Vitát kezdeményező levelet a MÁV-START Zrt. vezérigazgatójának elküldtük és kértük az eljárás lefolytatását.

 

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok