A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Sztrájkot hirdet a Mozdonyvezetők Szakszervezete - március 10-én 0 órától határozatlan ideig

,

A Mozdonyvezetők Szakszervezete Küldöttközgyűlése mai ülésén - az eredménytelenül lezárult kollektív munkaügyi vita után - úgy döntött, hogy 2022. március 10-én 0 órától határozatlan ideig sztrájkot hirdet a vasúti személy- és áruszállítást érintően, ha addig nem jön létre megállapodás a 2021. évi reálkereset veszteség kompenzálására. A MOSZ tagsága nem fogadja el, hogy a 2021. évi nulla százalékos béremelés és a magas infláció miatti reálkereset veszteség ne kerüljön kompenzálásra! A Mozdonyvezetők Szakszervezete felszólítja a MÁV-START Zrt. vezetését a tárgyalások haladéktalan megkezdésére és a személyszállítást érintő munkabeszüntetés még elégséges szolgáltatásának egyeztetésére. 

SZTRÁJKFELHÍVÁS

Mozdonyvezetők, motorvonat-vezetők, kolléganők, kollégák!

 A Mozdonyvezetők Szakszervezete 2021. júniusában nem írta alá a MÁV-Volán csoportra vonatkozó bérmegállapodást, mert a középtávú, összesen 15%-os garantált béremelés és más jövedelemelemek mértéke nem biztosítja a mozdonyvezetők, vasutas munkavállalók reálkeresetének három évre szóló érzékelhető növekedését.

 A MOSZ 2021. október végén a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának írt levelében kezdeményezte a bérmegállapodás újratárgyalását, hivatkozva a bérminimum közel 20%-os emelésére, az infláció vártnál jóval magasabb és tartós szintjére, valamint a GDP kiemelkedő növekedésére.

 A MOSZ megkeresésére érdemi választ nem kaptunk. Mindezek után a 2021. évi nulla százalékos bérfejlesztést továbbra is elutasítva november 25-én kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztünk, követelve az elmaradt béremelés és az infláció okozta reálkereset veszteség kompenzációját. A Munkáltató nem ismerte el a reálkereset veszteséget és kijelentette, hogy elkötelezett a bérmegállapodás mellett, ahhoz tartja magát.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete Küldöttközgyűlése 2021. december 15-én értékelte a kialakult helyzetet és úgy határozott, megkezdi a sztrájktámogatottság felmérését majd február 2-án úgy döntött, hogy március 10-én 0 órától határozatlan ideig sztrájkot hirdet a vasúti személy- és áruszállítást érintően, ha addig nem jön létre megállapodás a

-          2021. évi reálkereset veszteség kompenzálására.

Nem fogadjuk el, hogy a nulla százalékos béremelés és a magas infláció miatt közel egy havi keresetünket elveszítettük, ennyivel ér kevesebbet a pénzünk! Nem fogadjuk el, hogy az elszenvedett reálkereset veszteségünk ne kerüljön ellentételezésre!

Követeljük együtt a 2021-ben elszenvedett reálkereset veszteség kompenzálását!

Rajtunk múlik, tegyünk érte! Egy hivatás, egy cél, egy akarat!

Budapest, 2022. 02. 02.

Mozdonyvezetők Szakszervezete

 

 

2023 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2023 1.szám

  • A MOSZ álláspontját igazolta az Európai Bíróság
  • Területi hírek
  • Vasútvállalati hírek
  • MOSZ Telefonflotta
  • Horgászverseny

Megtekintés Korábbi számok