A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Van-e még békés megoldás?

,

A Mozdonyvezetők Szakszervezete megállapítja, hogy a munkaügyi kapcsolatok terén példátlan módon a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. nem kívánja teljesíteni a 2022. március 9-én aláírt, a Mozdonyvezetők Szakszervezete által 2022. március 10. napjától meghirdetett sztrájkkal kapcsolatos 9833-1/2022/MAV számú Megállapodást.

A Megállapodás rögzíti, hogy a MOSZ a háborús helyzetre és a menekültválságra tekintettel eláll a meghirdetett munkabeszüntetés megtartásától. A Megállapodásban a Munkáltató kötelezettséget vállalt 300.000,- Ft júliusi egyszeri kifizetésre a mozdonyvezetők, motorvonat-vezetők, Flirt motorvonat-vezetők körében, ezzel részben teljesítve a MOSZ sztrájkkövetelését, azaz a 2021. évi reálkereset-veszteség kompenzálását.

A felek továbbá rögzítették, hogy a fentieken túl minden egyéb évközi kifizetés a többi munkavállalóval azonos módon és mértékben illeti meg a mozdonyvezető, motorvonatvezető, Flirt motorvonat-vezető munkakörben foglalkoztatottakat.

A Munkáltató ezzel szemben a megállapodásban vállalt kifizetési kötelezettségét összemossa más, egyéb vállalt kötelezettségeivel.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete nyomatékosan felhívja a Munkáltató figyelmét, hogy amennyiben álláspontja nem változik, a MOSZ visszaállítja a márciusban aláírt Megállapodás előtti munkajogi állapotot.

2023 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2023 1.szám

  • A MOSZ álláspontját igazolta az Európai Bíróság
  • Területi hírek
  • Vasútvállalati hírek
  • MOSZ Telefonflotta
  • Horgászverseny

Megtekintés Korábbi számok