A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

A MOSZ a Fővárosi Törvényszék végzését tiszteletben tartva a meghirdetett munkabeszüntetést 2022. szeptember 5-én nem kezdi el

,

A Fővárosi Törvényszék tegnap kelt végzésében rögzítette, hogy a MÁV-START Zrt. a 2022. március 9-i sztrájkmegállapodásban foglaltakat nem teljesítette, azaz a 2021. évi reálbér-veszteséget kompenzáló 300.000,- Ft összegű kifizetés nem történt meg.  A Törvényszék azonban elégtelennek ítélte a sztrájk előtti egyeztetésekre szánt időt, ezért annak szeptember 5-i megkezdését nem tartotta jogszerűnek. A Mozdonyvezetők Szakszervezete erre figyelemmel a munkabeszüntetést szeptember 5-én nem kezdi el.

A bíróság kiemelte, hogy a munkáltató a sztrájk elkerülése érdekében kötött megállapodásban foglaltakat nem teljesítette, a mozdonyvezetőknek és motorvonat-vezetőknek a munkavállalókat egyébként is megillető lojalitási juttatáson felül júliusban csak 70.000,- Ft-ot fizetett ki. A végzés tartalmazza azt is, hogy ennek megfelelően a szakszervezetnek továbbra is jogos bérkövetelése van, és ennek érdekében - egy későbbi időpontban - jogszerű sztrájk folytatható.

A mai egyeztetésen a Mozdonyvezetők Szakszervezete felszólította a munkáltatót, hogy a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának személyes jelenlétében haladéktalanul induljanak meg az egyeztetések a sztrájkmegállapodásban foglaltak teljesítésére vonatkozó munkáltatói intézkedésekről.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok