A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Nincs előrelépés az idei alapbéremelésről a MÁV-VOLÁN csoportnál

,

A Munkáltató a legutóbbi 5%, de minimum 36.400 Ft/hó alanyi jogú alapbéremelési ajánlatát 5%, de minimum 41.000 Ft/hó alapbéremelésre módosította a mai egyeztetésen. A szakszervezetek egyöntetűen elutasították az ajánlatot és legalább 60.000 Ft/hó alanyi jogú alapbéremelést tartanak szükségesnek. A tárgyalások akkor folytatódnak, ha a MÁV értékelhető javaslattal áll elő. A mostani biztosan nem az, a végrehajtó szolgálat munkatársai, a létszámhiánnyal és jelentős túlterhelés mellett foglalkoztatott munkavállalók, a vasúti szakemberek számára súlyos reálkeresetveszteséget jelent.
 

A MÁV elnöke szerint ajánlatukkal „elmentek a falig”, a belső erőforrások feltárásával és fenntartható módon ennyit tudnak béremelésre fordítani. Ebből úgy tűnik, hogy a tulajdonos nem adott felhatalmazást, nem biztosított forrást magasabb béremelés biztosítására.

Az aláíró szakszervezetek módosították a hatályos bérmegállapodást olyan tartalommal, hogy  - a Volán kivételével – a Munkáltató most nem hajtja végre az 5%-os alapbéremelést. Annak legkésőbbi időpontja – ha addig nem jön létre megállapodás egy magasabb alapbéremelésről -   a februári bérek kifizetésekor, január 1-re visszamenőleges hatállyal lesz.

2023 3. szám

Mozdonyvezetők Lapja

2023 3. szám

  • Győzött az Igazság
  • Mindegy, hogy hívjuk, ez bizony vonalbezárás
  • Területi hírek
  • Fékezetlenül
  • Fél életem
  • Egy szerencsétlen vasútvonal kálváriája

Megtekintés Korábbi számok