A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Semmibe veszi az Európai Unió Bíróságának ítéletét a MÁV

,

A munkáltató folytatja a mozdonyvezetők munkaidő-beosztásának jogsértő, a szükséges pihenőidőket nem biztosító gyakorlatát, veszélyeztetve ezzel akár a vasúti közlekedés biztonságát is.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete két éve, mintegy hatszáz mozdonyvezető nevében és képviseletében indított peres eljárást a MÁV-START Zrt. ellen, mert álláspontunk szerint a munkáltató nem biztosítja a biztonságos munkavégzéshez szükséges és jogszerű pihenőidőket a vasúti járművezetők számára. A Miskolci Törvényszék – az összes más Törvényszékkel együttműködve – az Európai Unió Bíróságához fordult előzetes döntéshozatalért. Az Európai Unió Bíróságának ítélete teljes mértékben alátámasztja a Mozdonyvezetők Szakszervezetének álláspontját.

Az ítélet után, a MOSZ felszólította a MÁV-START Zrt.-t, hogy annak megfelelően, azonnal változtasson a mozdonyvezetők vezénylésének gyakorlatán. A munkáltató azonban változatlanul folytatja a mozdonyvezetők munkaidő-beosztásának jogsértő, a szükséges pihenőidőket nem biztosító gyakorlatát, veszélyeztetve ezzel akár a vasúti közlekedés biztonságát is. A több száz, a közeljövőben akár több ezer per a magyar bíróságokon folytatódik.    

2023 3. szám

Mozdonyvezetők Lapja

2023 3. szám

  • Győzött az Igazság
  • Mindegy, hogy hívjuk, ez bizony vonalbezárás
  • Területi hírek
  • Fékezetlenül
  • Fél életem
  • Egy szerencsétlen vasútvonal kálváriája

Megtekintés Korábbi számok