A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Kezdeményeztük a bértárgyalások megkezdését a MÁV-VOLÁN csoportnál

,

A hároméves megállapodás következményeként előállt, a Mozdonyvezetők Szakszervezete számára elfogadhatatlan bérhelyzet kompenzálása, továbbá a következő évre a kormány által prognosztizált infláció ellentételezése érdekében megfogalmaztuk és elküldtük 2024. évre szóló bérkövetelésünket a MÁV Zrt. vezérigazgatójának

A Mozdonyvezetők Szakszervezete értékelte az év végén lejáró – szakszervezetünk által elutasított – hároméves, a 2021-2023 évi jövedelempolitikai intézkedésekről szóló megállapodás következményeit. Megállapítottuk, hogy a mozdony, – és motorvonat vezetők, valamint más munkakörű tagjaink reálkeresete a fenti megállapodás hatálya alatt jelentősen - 10 százalékot meghaladóan - csökkent.

 A hároméves megállapodás következményeként előállt, a Mozdonyvezetők Szakszervezete számára elfogadhatatlan bérhelyzet kompenzálása, továbbá a következő évre a kormány által prognosztizált 6 %-os infláció ellentételezése érdekében, 2024-re az alábbi a bérkövetelésünk:

 A mozdonyvezető, motorvonat-vezető, FLIRT motorvonat-vezető, jegyvizsgáló, vezető jegyvizsgáló, a MÁV-START Zrt. más, utazó munkakörű, valamint az utazó munkavállalók munkavégzését közvetlenül tervező, szervező, irányító, munkakört betöltő munkavállalói körében:  

 1. 2024. évi bérfejlesztés

2024. január 01. napjával alanyi jogú 18 %-os mértékű alapbéremelés.

 2. Alanyi jogú SZÉP kártya juttatás

A 2024. évben 150.000 Ft értékben SZÉP kártya juttatás.

 3. Munkavállalói lojalitást elismerő juttatás

A 2024. évben egységesen bruttó 400.000 Ft.

 4. „Szolgálati idő elismerése” juttatás

A 2024. évben változatlan formában és összegben.

 5. Önkéntes egészség, - és nyugdíjpénztári munkáltatói tagdíj-kiegészítés

A 2024. évben az önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítés változatlan formában, az önkéntes egészségpénztári tagdíj-kiegészítés 2024. január 01.-től bruttó 7.000 Ft/hó összegben.

 A követelésünk teljesítésével biztosítható a felsorolt MÁV-START Zrt. munkavállalók körében a keresetek reálértékének megőrzése, a vállalat munkaerő-piaci pozíciójának stabilizálása, valamint a vasutas hivatás iránti elkötelezettség.

Indokoltnak látjuk és kezdeményezzük a 2024.évi bértárgyalások mielőbbi megkezdését.

 

 

 

Letölthető dokumentumok:

MOSZ 2024. évi bérkövetelés MÁV.pdf
2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok