A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Egészség- és önsegélyező pénztári befizetések adókedvezménye


Egészségpénztári tagjaink már tudják, hogy saját maga és családja részére

  • gyógyszerre, gyógyhatású termékre
  • szemüvegre, kontaktlencsére, napszemüvegre
  • orvosi szolgáltatásokra
  • csecsemő- és babaápolási termékekre

elköltött összegek számla alapján elszámolhatók az egészségpénztárban.

Ha esetleg táppénzen volt, tapasztalhatta azt is, hogy munkáltatója által kiállított igazolás birtokában igényelhette pénztárunktól kieső jövedelmének pótlását.

2016-tól lehetőség nyílt önsegélyező szolgáltatások igénylésére is, melyek közül legtöbben az iskolakezdési támogatást, a lakáscélú jelzáloghitel támogatását és gyermek születéséhez és neveléséhez kapcsolódó szolgáltatást vették igénybe

Sokan már azt is tudják, hogy már nem csak az egyéni befizetések, hanem a munkáltatói tagdíj-hozzájárulások az önkéntes pénztárban jóváírt összege után is a pénztártag 20% adókedvezményre jogosult. Az adókedvezmény összegét a pénztártag visszaigényelheti az Adóhivataltól az egészségpénztári számlájára.

750.000 Ft egészségpénztári befizetéssel akár 150.000 Ft-ot is megtakaríthat személyi jövedelemadójából. Ez a megtakarítás jövedelemkorláttól függetlenül igénybe vehető (amennyiben éves adóbevallásában megállapított személyi jövedelemadója erre fedezetet nyújt).

Nem kell egyszerre 750 ezer Ft-ot befizetni ahhoz, hogy a 150.000 Ft adókedvezményt igénybe tudja venni!

Fizessen be év közben a Vasutas Egészség- és Önsegélyező Pénztárba, és használja pénztári számláját folyamatosan. A következő évben pedig költse el az Adóhivatal által Pénztárunkba visszatérített összeget.

Javasoljuk, bízza meg munkáltatóját, hogy havi rendszerességgel tervezett egyéni befizetéseit vonja le munkabéréből és utalja át közvetlenül a Pénztárba.

Érdemes felmérni a család egészségügyi és önsegélyező célú kiadásait, és az adókedvezmény kihasználásával a család forrásait bővíteni!

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

Megtekintés Korábbi számok