A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Explorer Vasutas Világjáró Klub 2016-os programterve


Tisztelt Kollégák,

Megjelent az Explorer Vasutas Világjáró Klub (egyesület) 2016. évi önköltséges programterve, melyre az idén is szeretettel várunk mindenkit.

A programokról felvilágosítást telefonon a 30/386-6106 (mobil), valamint a 06 +27-51 (vasúti) számokon, e-mailen: az info@evvk.hu címen, interneten a www.evvk.hu weboldalon kaphatnak az érdeklődők.

További információkért kattintson ide>> vagy alább a program nevére a letöltésekhez!

2016.02.08 Japán és a Szuperexpressz vasutas szemmel élménybeszámoló vetítéssel
2016.03.07 Izland: a vulkánok és jéghegyek földje élménybeszámoló vetítéssel
2016.04.30 Szezonindító Vértes ingyenes túra
2016.05.12 Japán ECO extrém túra
2016.05.12 ***JAPÁN Szuperexpressz túra*** expedíció
2016.06.17 Görög tengerpart (Nei Pori) maxi relax
2016.06.21 Görög tengerpart (Nei Pori) eco relax
2016.06.21 Görög tengerpart (Nei Pori) relax
2016.07.21 Róma strapatúra
2016.07.21 Róma + Milánó strapatúra
2016.07.21 Osztrák jégbarlang magashegyi túra
2016.07.21 Osztrák- olasz-svájci Alpok magashegyi túra
2016.07.21 Új itáliai körút strapatúra
2016.07.21 * Új nagy itáliai körút * strapatúra
2016.07.21 Premier! Mediterrán körút strapatúra
2016.07.22 Montenegró (Bar) relax
2016.07.22 Montenegró (BAR) eco relax
2016.07.22 ÚJ! MONTENEGRO + ALBÁN dupla relax
2016.07.26 Albánia eco relax
2016.08.05 Szentgotthárd ingyenes túra
2016.08.05 Szentgotthárd szállással /fürdéssel túra
2016.08.05 Őrség +magyar-osztrák szlovén hármashatár - Szlovénia túra
2016.08.19 Horvát tengerpart (Brac) eco relax
2016.08.19 Horvát tengerpart, (Brac) relax
2016.08.19 Horvát tengerpart, (Brac) maxi relax
2016.08.20 Prága EVVK (rendes) tagoknak ingyenes :) túra
2016.08.20 Prága + Auschwitz - Krakkó strapatúra
2016.08.21 Auschwitz + Krakkó túra
2016.08.21 ** IZLAND ECO ** extrém túra

Kedves Barátunk!

Mindenekelőtt engedd meg, hogy sikerekben és élményekben gazdag Boldog Új Évet kívánjak Neked és Családtagjaidnak. Az Explorer Vasutas Világjáró Klub mely Magyarország legnagyobb vasúti szabadidős szervezete, ismét nagy erőkkel indul neki a 2016. évnek.

Figyelünk tagjaink pénztárcájára,így elérhető a már megszokott (2000 Ft vagy 10 %) kedvezményszelvény, a 10 %-os vásárlási kedvezménykártya mely most már érvényesíthető expedíciókra is. Engedményt kapnak a nevezési díjat több túrára befizetők, a február 15-ig jelentkezők és idén a nászutas kollégák illetve kerek házassági évfordulót ünneplő tagjaink is. Ebben az évben Vértes (természetjáró) és szentgotthárdi (városjáró) ingyenes túráink mellett Tagjaink térítésmentesen jelentkezhetnek a prágai hétvégére ésvetítéseinkre is. Persze, ha már oda készülünk, minimális anyagi ráfordítással átjelentkezhetünk ezek hosszabb változatára, a Prága- Auschwitz+Krakkóra. További átjelentkezési alternatívák: Szentgotthárd szállással /fürdéssel a szokásos barátkozós EVVK hosszúhétvége, az Őrség + magyar osztrák szlovén hármas határ + Szlovénia túra.

A túrák moduljai továbbra is összefűzhetőek, így mindenki felkészültségének, pénztárcájának és szabadjegyének megfelelően kombinálhatja azokat (önkéntesen).

Hegyi túráink keretében idén meglátogatjuk a világ legnagyobb és leglátványosabb jégbarlangját, mely túra kibővíthető az olasz alpesiComoval és tópartjával. Az Alpok iránt igazán érdeklődők válasszák az osztrák- olasz-svájci Alpok magashegyi túrát.

Olaszmánia, Az EVVK olasz fan klub baráti csapatához lehet csatlakozni Rómában egy napra, de a Róma+ Milánó a városnézés is jó formája az ismerkedésnek. Az új itáliai körút keretében, Róma- Milánó- Lugano mellett a barlanglakásokról világhírű Matera-i (UNESCO világörökség része) kitérővel már közepes nehézségű túra tehető. Az idei olasz tematika már magában foglalja a Római gyarmatokat is. Az Albán Sasok földjén sosem jártunk még, így ez eléggé izgalmasnak mutatkozik. Továbbhaladva Matera után Bariból áthajózunk Durresbe. Aki nem akarna az Illíreknél Európa legérintetlenebb és legszebb strandjain pihenni, az Montenegrón keresztül hazautazhat a Nagy itáliai körútról. Aki a maximumot választja, az a Mediterrán körúton az olasz részt egy durazzoi velipoljei tengerparti pihenéssel toldhatja meg.

Relaxálásra, pihenésre vágyók, családok és nyugdíjasok egy egyéjszakás vonatozás után, 2016-ban Görögországban, Brac-on,Montenegrón, majd;Albániában ébredhetnek vagy pihenhetnek. Az ECO és MAXI tengerpartok mellett az idén debütál a KOMBI 1hét = 2 nyaralóhely nyughatatlanoknak.

Akik az idén nem juthatnak el egyetlen expedícióra sem azoknak két hosszú estén tart vetítéssel egybekötött Karosszék Expedícióelőadást az egyesület elnöke. Az úti célok nem kisebbek, mint a 2016. év két nagyágyúja: Japán és a Szuper expressz vasutas szemmel, valamint Izland a vulkánok és jéghegyek földje élménybeszámolók vetítéssel, a végén beszélgetéssel és a túrákra jelentkezési lehetőséggel.

Kaland2

Megnézzük, lefényképezzük és emlékeinkből hazai vasúti bezzegkedésekhez megidézzük. A Japán ECO arányos keresztmetszetet ad a Japán természetről, a vasútról, a történelemről egy kis shinkaszen utazással.

A Japán szuperexpressz túra során bérletet veszünk és elszáguldunk Kyotóba majd Osakába. A túra levezetését Shirahamában tervezzük fürdéssel, pihenéssel egy ryokan-on (japán szálláson).

zután itt a másik csoda,Izland, ahol lépten-nyomon vízesések, gőz- és gázmezők, gejzírek, Duna nagyságú zuhatagok esnek utunkba. Elmegyünk egy olyan földre, amely egyik kontinenshez sem tartozik. Másnap besétálunk egy vízesésbe. Gleccserföldén megtudjuk, milyen színű is a jég. Az Izlandi Riviéra a világ legesősebb helye, de strandolni az erőmű által hajtott (világ 20 legérdekesebb helyéi közé tartozó) Kék Lagúnán fogunk. Ez, csakúgy, mint a sarkköri sziget banánültetvénye, felfoghatatlan.

Életünkben először Extrém sport napot is tartunk (jéghegymászási/ gleccsertúra/ vulkáncsatorna) ezen az elképesztő csodahelyen, most egy normál repülőjegy áráért.

2016 legjei

Az idei kategória győztesek, avagy a legátütőbb ars poeticájú túrák, az alábbiak:

- A legolcsóbb tengerpart: a görögországi

- A legbrutálisabb túra: JAPÁN Szuper expressz expedíció

- A legkülönlegesebb túra: Mediterrán körút strapatúra

- A leglátványosabb: Az év extrém túrája IZLAND ECO

- A legolcsóbb külföldi túra: Prága, tagoknak ingyenes

- A legjobb ár értéka arányú relax: Görög tengerpart ECO

- A legrendhagyóbb tengerparti relax: MONTENEGRO + ALBÁN

- Leghosszabb nyaralás: Nei Pori MAXI

Lépj kapcsolatba velünk…

Tájékoztatók elérhetők a honlapon (www.evvk.hu), ha nem megy a letöltés, itt igényelni is lehet a "Nyomtatványigénylés" -re kattintva.

A szervezet Twitter csatornáján (@EVVKexplorer) rövid üzeneteidet megírhatod, de küldhetsz SMS-t is.

A Facebookon a FIP szabadjegy-, a Vonatjegy, kusett, háló, ülőhely, FIP 50% csoport mellett elérhető azEVVK Fan, klub, az EVVK olasz Fan klub és az EVVK Expedíció klub, ahol utazásokhoz kapcsolódó megszívlelendő tanácsokat olvashatsz.

A www.vasutasok.hu -n elérhetőek a főbb, vasutasokat érintő hírek.

A programokról felvilágosítást telefonon a 30/386-6106 (mobil), valamint a 06 +27-51 (vasúti) számokon, e-mailen: az info@evvk.hu címen, interneten a www.evvk.hu weboldalon kaphatnak az érdeklődők.

Várjuk megkereséseteket, üdvözlettel és köszönettel:

Explorer Vasutas Világjáró Klub

Képek:

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok