A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Meghívó online munkaerőpiaci tanácsadásra 2021.04.13., 04.15.

Tisztelt Kollégák!

A MOSZ a társszakszervezetekkel közösen, sikeresen pályázott a Kormány által kiírt programra.

A projektek fő célkitűzése olyan kutatások elvégzése, illetve ennek eredményeként, olyan megoldási javaslatok kidolgozása, amik segíthetik a közlekedési vállalatok humán tevékenységét, ennek eredményeként mindenekelőtt munkaerő vonzó és -megtartó képességük, illetve alkalmazkodóképességük fokozását.

A projekt szerves részét képezi ezzel egyidejűleg a munkavállalók felkészítése is, mely során online tanácsadás, tájékoztató rendezvények szervezése, hírlevelek és kiadványok elkészítése, továbbá pilot programok megvalósítására kerül sor.

Hetente két napon összesen 36 alkalommal kerül online tanácsadásokra, amelyek most indulnak és remélhetőleg közérdeklődésre számot tartó területeket érintenek, mutatnak be. Ilyenek pl. közlekedési szituációk kockázati tényezői (ideértve a pszichoszociális és egyéb kockázatokat és veszélyeket, az ezzel járó munkajogi felelősséget), a biztosítási jogviszony releváns összefüggései, a képzési rendszerek bemutatása, illetve ennek lehetőségei.

Ezzel együtt lehetőség lesz továbbá az aktuális munkajogi (munkaidő, pihenőidő), adózási kérdésekre is választ kapni, továbbá érintjük az öngondoskodás és a munkabiztonság (egészségmegőrzés és foglakozás-egészségügy) területét is.

Kérem ha van lehetőségetek és van olyan terület amely felkeltette érdeklődéseteket, vegyetek részt a programokon, kapcsolódjatok be az előadásokba. Küldöm az első heti alkalomra szóló előadókat, témát és linkeket.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

Megtekintés Korábbi számok