A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

A MOSZ Kupa győztese Bp.Keleti csapata

,

A MOSZ Bp.Keleti tagcsoport együttese nyerte a 2020.évi MOSZ Kupát a Szolnok Tiszaligetben megrendezett döntőben, ahol hat csapat versengett a kupáért. Legjobb kapus:Szegi Gábor (Bp.Keleti), Legjobb játékos: Soós Tibor (Záhony/Debrecen), Gólkirály:Molnár László (Szolnok II) lett.

Hat együttes sorakozott fel a megnyitón, a rendezvényt Barsi Balázs a MOSZ elnöke nyitotta meg. A sorsolást követően két csoportban elkezdődtek a küzdelmek. Az egyik csoportban a tavalyi győztes Záhony/Debrecen mellett Kiskunhalas és Mezőhegyes szerepelt, míg a másikba kapott besorolást Bp.Keleti, a házigazda Szolnok II. és Szombathely gárdája. A csoportküzdelmek után dőlt el a helyosztók párosítása. A csoportmeccsek során kemény csaták jellemezték a játékot, az 1. csoportban a címvédő Záhony/Debrecen együttese szoros meccsekkel jutott a döntőbe. A 2. csoportban a Keletinek könnyebb dolga volt, magabiztosan meneteltek a fináléba, így megismétlődött a tavalyi döntő párosítása. Ezúttal is Záhohy/Debrecen és Bp. Keleti meccselt a kupagyőztes címért. A bronzért a csoportmásodik Kiskunhalas és Szolnok II. versenyzett.

A döntő magas színvonalú, sportszerű játokot hozott, a második félidőre a Keleti átvette a játék irányítását, kiváló kapusteljesítménnyel, magabiztosan játszva biztos győzelmet aratott. A Keleti így visszavágott a tavalyi döntőbeli vereségért. A harmadik helyért folyó meccsen potyogtak a gólok, végül a pontosabb játokot nyújtó Kiskunhalasé lett a dobogó harmadik foka. A meccseket követően ebéd majd a díjátadó következett, az elismeréseket Barsi Balázs MOSZ elnök és Csapkó Béla a MOSZ Sportbiztottság elnöke adta át. Valamennyi csapat díjazásban részesült, ezenkívül a legjobb kapus, játékos és a gólkirály is átvehette az elismerést.

A végig jó hangulatú rendezvényhez az időjárás is kegyes volt, senki sem ázott el. A díjátadás után a csapatok még értékelték az összecsapásokat, a játékosok beszélgetésével zárult az esemény.

Gratulálunk valamennyi résztvevő csapatnak, játékosnak, külön is jár a gratuláció a kupagyőztesnek és a díjazott játékosoknak. Köszönet illeti a szervező Szolnok Tagcsoportot és a közreműködőket, játékvezetőket.

A részletes eredmények:

1.csoport:

Kiskunhalas-Mezőhegyes 2-1                                                                         

Záhony/Debrecen–Mezőhegyes  5-3

Záhony/Debrecen–Kiskunhalas  4-3

 1. Záhony-Debrecen  2  2  -  -  9-6  6p
 2. Kiskunhalas            2  1  -  1  5-5  3p
 3. Mezőhegyes            2  -  -  2  4-7  0p 

2.csoport: 

Bp. Keleti - Szolnok II      2-1

Bp. Keleti - Szombathely   6-1

Szolnok II - Szombathely 7-3

 1. Bp. Keleti      2  2  -  -   8-2  6p
 2. Szolnok II      2  1  -  1  8-5  3p
 3. Szombathely  2  -  -  2  4-13 0p               

 3.helyért: Kiskunhalas-Szolnok II  5-3

 1.helyért: Bp. Keleti–Záhony/Debrecen  3-1

 Végeredmény:        

 1. Bp. Keleti
 2. Záhony/Debrecen
 3. Kiskunhalas
 4. Szolnok II
 5. Mezőhegyes
 6. Szombathely

Legjobb Kapus:           Szegi Gábor (Bp.Keleti)

Legjobb játékos:         Soós Tibor (Záhony/Debrecen)

Gólkirály:                    Molnár László (Szolnok II) 

 

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

 • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
 • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
 • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
 • Területi hírek Debrecen, Miskolc
 • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok